VANREDNO STANJE U OPŠTINI VELIKO GRADIŠTE: Saveti mesnih zajednica „pratiće“ gastarbajtere

U Velikom Gradištu, zbog vanrednog stanja, hitno će se preduzeti mere za praćenje sprovođenja samoizolacije lica koja su došla iz inostranstva i lica starija od 65 godina.

U tu svrhu formiraće se radna grupa od predstavnika opštinske inspekcije, policije i Doma zdravlja, koja će sa poverenicima civilne zaštite obići sva naselja i naložiti hitne sednice saveta mesnih zajednica, sa davanjem instrukcija za praćenje samoizolacije.

Među usvojenim merama Opštinskog štaba za vanredne situacije jeste i prekid rada Predškolske ustanove, čiji se zaposleni stavljaju na raspolaganje Centru za socijalni rad i Crvenom krstu. Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se do 20 sati, a u njima ne sme biti više od 50 ljudi, uz obaveznu udaljenost stolova od dva metra. U pekarama i objektima brze hrane zabranjeno je konzumiranje hrane, a kupci moraju držati odstojanje od najmanje 1,5 metra.

Zaposleni u trgovinskim objektima dužni su da nose rukavice i zaštitnu masku, a na ulazu treba da postave sredstvo za dezinfekciju. Crveni krst i Centar za socijalni rad što pre moraju da popišu socijalno ugrožena lica iznad 65 godina i naprave plan njihovog snabdevanja namirnicama i lekovima.

Uvedene mere obuhvataju i jednomesečno odlaganje plaćanja komunalnih usluga penzionerima, kao i ograničenje rada pijaca – zelena će raditi do 12 sati, a buvljoj pijaci zabranjuje se rad.

RODITELJI

Ukoliko su oba roditelja zaposlena u javnom sektoru i imaju decu mlađu od 12 godina, jedan od njih može da radi od kuće, a od kuće mogu raditi i hronični bolesnici i stariji od 60 godina.

GLAVNI ULAZ

U zgradi opštine zatvaraju se bočni ulazi, a građani će ulaziti na glavni, gde će im dežurna lica davati potrebne informacije i omogućavati ulaz samo u neophodnim situacijama.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker