EKOLOŠKI AKTIVISTI NEĆE VIŠE ČEKATI: Hoće li predsednik opštine Petrovca na Mlavi ispuniti obećanje!?

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić poznatiji kao Dule, godinama unazad izbegavao je da ispuni svoje obećanje aktivistima da će se uraditi studija uticaja na životnu sredinu MHE Krepoljin. Međutim, na poslednjem sastanku, Nedinić je konačno potvrdio da je sve spremno i da će izrada studije uskoro početi.

Karikatura Duško Nedinić by Padurian

Ovaj potez izazvao je različite reakcije u lokalnoj zajednici, a posebno među aktivistima koji su se godinama borili za ovaj cilj. Mnogi su skeptični u pogledu ove najave, s obzirom na to da je predsednik opštine već dugo vremena izbegavao da ispuni svoje obećanje.

Ovog puta, ekološki aktivisti su rešeni da neće dozvoliti da se ovaj projekat ponovo odugovlači. Oni su Nediniću dali rok da izrada studije počne u narednih nekoliko nedelja, a ukoliko se to po običaju ne desi, planiraju organizovati velike proteste i promene u Petrovcu na Mlavi.

Aktivisti su već organizovali niz akcija u cilju zaustavljanja gradnje MHE Krepoljin, navodeći negativne posledice po okolinu i životnu sredinu. Oni smatraju da je Nedinićeva dosadašnja neodlučnost doprinela povećanju ekoloških problema u ovom delu Srbije.

Ukoliko Nedinić ne ispuni svoje obećanje ovog puta, aktivisti su spremni da se po svaku cenu izbore za svoje pravo na čistu i zdravu životnu sredinu. Sve oči su uprte u Nedinića i nadležne organe da preuzmu svoju odgovornost prema građanima i zaštite prirodu od štetnih uticaja.

(Dopisnik iz Petrovca na Mlavi)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker