SEKTAŠKA VERSKA ORGANIZACIJA: U Petrovcu na Mlavi, formirana baza Jehovinih svedoka iz Braničevskog okruga

U Petrovcu na Mlavi, kako se saznaje, od skoro, sekta Jehovinih svedoka koja operiše širom Braničevskog okruga, ima svoju glavnu bazu za tajne skupove i sastanke njihovih članova.

Foto: Privatna arhiva/Profimedia

Po saznanjima Insajdera Mileta Sove, 7. aprila, članovi ove sektaške verske organizacije iz Braničevskog okruga održali su svoj prvi tajni sastanak u njihovoj, od skoro, glavnoj bazi u Petrovcu na Mlavi.

Kako nam je nezvanično rečeno, glavna baza ove sektaške verske organizacije nalazi se u ulici Vere Grozdanović broj 5. u Petrovcu na Mlavi. Kuću je kupila jedna žena, pa je dala pod kirijom Jehovinim svedocima.

Inače, Jehovini svedoci su najzastupljenija i najbrojnija sekta u svetu. Tvorac je Čarls Tejz Rasel, koji ju je osnovao 1851. godine pod imenom “Društvo ozbiljnih istraživača Biblije”. Funkcionišu pod tim imenom sve do 1931. godine, kada menjaju ime i postaju Jehovini svedoci.

Računa se da ih je danas preko 30 miliona, a njihov broj se iz godine u godinu intenzivno uvećava. Glavna baza im je u Frankfurtu, a svetski centar u Njujorku. Funkcionišu piramidalno. Za svaku državu pojedinačno postoji predsednik, a u njegovoj ingerenciji su odbori i skupštine. Svaka skupština ima nekoliko svojih tzv. kraljevskih dvorana, tj. bogomolja.

Na Jehovine svedoke možete naići svuda. Na pijaci, na ulici, ispred škola, bolnica ili staračkih domova. Verovatno su vam već i pokucali na vrata u želji da vam objasne svoje tumačenje Biblije i ponudili vam neku od njihovih časopisa ili knjižica. Jedna od tih je i “Kula stražara”.

Neverovatno su dobro organizovani. Ciljna grupa su uglavnom stariji ljudi, zbog nekretnina, slede ljudi koji su imali neku tragediju, ličnu ili porodičnu, koji imaju krizu u braku, problem sa alkoholom i sl.

Prva faza je takozvana “faza vrbovanja”, u kojoj pokazuju zadivljujuću veštinu komunikacije. U toj fazi vam prilaze obično u paru. Upoznaju se sa vama – obično su to izuzetno prijatne žene ili privlačne i fine mlade devojke, koje teško možete da odbijete. Ukazuju vam neverovatno uvažavanje i pažnju – fantastični psihološki potez koji prija ljudskoj sujeti.

Nakon toga vas pozivaju na druženja, zajedničke molitve, a srdačni zagrljaji su obavezni prilikom svakog susreta. Nakon nekoliko dolazaka postajete vezani za tu grupu sa osećajem pripadnosti i prijatnosti. Time se završava prva faza vrbovanja i započinje druga.

U ovoj fazi pokušaće da uvuku i članove vaše porodice, familije ili prijatelje. Ako u ovoj nameri ne uspeju, onda pokušavaju da satanizuju sve njih u vašim očima. Velika šansa je da u tome uspeju jer posle prve faze, vi ste počeli da razmišljate kako oni žele. Nakon toga, uz zanimljive priče, puno pohvala i divljenja, počinju da vam nude da misionarite za njih, a vi ćete se osećati počastvovano.

Karakteristično za sve sekte je njihov opšti cilj, a to je da se vi, odnosno vaša ličnost podređujete interesu sekte. Ako je vaše zdravlje, a često i život u pitanju, opet morate slediti njihove kanone, kao, na primer, odbijanje transfuzije krvi objašnjenjem da se u krvi nalazi i duša. Ako je vaša imovina u pitanju, vremenom će vas osloboditi i tog “tereta”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker