VREDNOST TENDERA 1,25 MILIONA DOLARA: Traže se projektanti za izgradnju trga na keju u Petrovcu na Mlavi

Opština Petrovac na Mlavi raspisala je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju trga na Mlavskom keju. Vrednost tendera procenjena je na 1,25 miliona dolara.

Foto: Andzor engineering

Budući trg obuhvatiće slobodnu površinu pored reke Mlave u centralnoj gradskoj zoni, ukupne površine oko 1.700 m2.

– Uređenje trenutno devastiranog prostora u centralnoj gradskoj zoni sa potencijalom za formiranje javnog sadržaja namenjenog svim građanima Petrovca na Mlavi u vidu gradskog trga a u duhu savremenih arhitektonskih tendencija kako bi budući prostor bio u duhu vremena u kome nastaje – navodi se u dokumentaciji.

Prilikom izrade idejnog rešenja, posebnu pažnju posvetiti vizuelnim aspektima, savremenim materijalima i funkcionalnoj organizaciji prostora sa jasno opredeljenim površinama namenjenim zelenom fondu, sa posebnim osvrtom na sagledivost budućeg trga od strane gradskog parka koji se nalazi na suprotnoj obali reke Mlave, obzirom da je potpuna sagledivost upravo sa ove strane. Posebnu pažnju posvetiti nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom, deci i starim licima u svemu u skladu sa važećom Zakonskom regulativom.

Potrebno je da ponuđač dostavi minimum tri idejna rešenja, prikazana kroz 3D model urađen u adekvatnom programu (3Ds max, Maya i sl.) kao i potrebne grafičke priloge, sa obuhvatom svih karakterističnih delova i detalja. Usvajanje idejnog rešenja biće povereno komisiji obrazovanoj od strane opštine. Komisija ima pravo da dostavi sugestije na ponuđena rešenja koje je ponuđač u obavezi da sprovede i dostavi ponovo komisiji na usvajanje. Tek nakon konačnog usvajanja idejnog rešenja od strane komisije, ponuđač dalje razrađuje usvojeno rešenje.

Rok za podnošenje ponuda je 10. novembar 2021. godine.

(Tpknews.com/eKapija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker