NEPRAVDA DO NEPRAVDE: Kako se zapošljavaju svoja i deca prijatelja iz studenske klupe u požarevačkom pravosuđu!

Da je sve moguće i da nam je pravosuđe u najgorem stanju, dokaz je situacija u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu.

Javni tužilac Snežana Dubajić/Foto: Privatna arhiva

Kako su se TPKNEWS-u par sudija iz Osnovnog suda u Požarevcu požalili, a koji su zatražili da ostanu anonimni iz straha od odmazde koja bi mogla da se pokrene protiv njih, kažu da je glavni tužilac Snežana Dubajić kadar SPS-a, zaposlila ćerku svog prisnog prijatelja Zlatana Milisavljevića sa kojim je zajedno vanredno završila u isturenom odeljenju u Smederevu, Pravni fakultet u Nišu. Kako kažu, studenski dani i sedenje u istoj klupi na radničkom univerzitetu u Smederevu se ne zaboravljaju, pa je tako Zlatanova ćerka postala javni tužilac u OJT Požarevac.

Takođe, naši sagovornici kažu da je Dubajić koristeći svoj uticaj, zaposlila i svoju ćerku u Osnovni sud u Požarevcu, iako i druge sudije i tužioci imaju svoju decu koja su završila Pravni fakultet, nisu mogli da zaposle svoju decu u tužilaštva ili sudove.

Da podsetimo, Snežana Dubajić, rođena 1964. godine u Petrovcu na Mlavi. Pravni fakultet u Nišu završila 2001. godine, u isturenom odeljenju u Smederevu, odnosno diplomirala u 37. godini, a pre toga je radila na poslovima radnice u pisarnici. 2005. godine u 41. godini je položila pravosudni ispit. Pripravnički staž obavila je prvo u Opštinskom sudu u Požarevcu, a potom i u Okružnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. Nakon pravosudnog ispita u 41 godini, zaposlila se na mesto stručnog saradnika u Opštinskom javnom tužilaštvu, a potom u Gradskom pravobranilaštvu u Požarevcu. Septembra 2009. godine u 45 godini je izabrana na mesto zamenika javnog tužilaštva u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, a od 2015. godine postaje glavni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu, pa sve do danas.

Kako kažu naši sagovornici, a Snežane Dubajić kolege iz Osnovnog suda u Požarevcu, jedna vrtoglava karijera, pomognuta političkim uticajem, a ne iskustvom i znanjem. Jeste, malo je kasnije diplomirala u 37. godini, ali njen primer je pokazao da to nije presudno u pravosuđu i da je sve moguće. Jer je ona prava slika ovog društva, kako se zapošljavaju svoja i deca prijatelja iz studenske klupe.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker