NAGLI PORAST OBOLELIH: U Braničevskom okrugu 68 zaraženih, korona ušla i u Domu za stare u Petrovcu

Prema najnovijim zvaničnim podaciam, u Požarevcu je 23 novozaraženih od COVIDA-19, od toga su čak 22 obolelih iz Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, na području Braničevskog okruga od virusa COVID-19 zaraženo je 68 osoba – 48 iz Požarevca, 6 iz Petrovca na Mlavi, 5 iz Žabara, 3 iz Velikog Gradišta, po dve obolele osobe iz Golupca i Žagubice i po jedna iz Kučeva i Malog Crnića.

Do sada je izlečeno ukupno 11 osoba od početka pandemije i zabeležen jedan smrtni slučaj, jer je u Beogradu preminula zaražena pacijentkinja iz Požarevca stara 77 godina. Kad se sve ovo sabere, u Braničevskom okrugu na dan 30. aprila, od početka pandemije ukupno je bilo 79 obolelih lica.

U Petrovcu na Mlavi je evidentiran jedan novi slučaj i to u Domu za stare „Da Vinči“ u tom mestu. Baka koja je obolela od korona virusa prevežena je u Beograd.

U Kazneno porvanom zavodu u Požarevcu, poznatijem kao Zabela korona virus je potvrđen kod 22 osuđenika, ali, kako tvrde nadležni, svi zaraženi su dobrog opšteg stanja i situacija je trenutno pod kontrolom.

Kako je rečeno na konferenciji Kriznog štaba, pacijenti iz „Zabele“ se nalaze u posebnom, izdvojenom paviljonu, što je ocenjeno kao dobro. U pitanju je poluotvoreni paviljon, koji nije klasičan zatvorski deo, te da je iz tog razloga verovatno došlo do zaraze.

Takođe, zabeležen je i prvi slučaj zaraze u opštini Malo Crniće koja je uspešno odolevala korona virusu sve do danas.

Do sada je u Braničevskom i Podunavskom okrugu testirano 2064 osoba, čekaju se rezulati za još 150 uzoraka.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker