NA POMOLU VELIKA POBUNA!? Kučevačkim odbornicima SPS prekipeo kriminal SNS kartela!

Istorija nas uči da oni koji se hvale sopstvenom snagom ne mogu imati trajni uspeh. U javnim nastupima i ponašanju predsednika opštine Kučevo i njegovih saradnika hvalisanja je na pretek, umesto da dozvole drugima da postanu svesni njihovih dostignuća putem zapažanja, oni se razmeću pred svetom svojim nevidljivim delima. Svi koji žive u ovoj opštini se s pravom pitaju da li vlast i njeni građani žive u istoj opštini?

Foto: Logo/Promo

Prošle nedelje, opštinska vlast je objavila da su počeli radovi na rehabilitaciji puta Mustapić – Kučevo koji je deo državnog puta IB reda, Beograd – Požarevac – Kučevo – Majdanpek –Negotim – državna granica sa Bugarskom, koji povezuje opštinu Kučevo sa autoputem E – 75 Beograd – Niš sa jedne strane i sa istočnim delom Srbije sa druge strane.

Bila je to vest koja je obradovala svakog dobronamernog čoveka ali ga u isto vreme i naljutila jer su funkcioneri opštine naglasili da je to “još jedan veliki uspeh lokalne samouprave u podizanju kvaliteta infrastrukture” iako lokalna samouprava Kučevo nema nikakve ingerencije niti veze sa tim projektom. Zašto se lokalna samouprava “kiti tuđim perijem” kad svi znaju da je put Mustapić – Kučevo u nadležnosti države? Čak je zakonom jasno definisano da je ova deonica po kategorizaciji državni put koji je u svojini Republike Srbije i održavanje je povereno JP Putevi Srbije. Dakle, rehabilitaciju dela državnog puta od Mustapića do Kučeva je pod direktnom kontrolom države koja je i obezbedila novac i sprovela sve neophodne procedure kako bi se obezbedio početak radova.

U javnosti se uopšte ne pominje strogo zabranjena tema izgradnja auto-puta koji bi povezivao Požarevac i granični prelaz Mokranje kod Negotina do srpsko-rumunsko-bugarske tromeđe, dužine 138 km, koji bi iz Požarevca prolazio pored Kučeva, Majdanpeka i Bora, kao deo evropskog koridora “Jug” koji će spojiti Portugaliju i Crno more a dalje sa Atlanskim okeanom. Značaj ovog puta bio bi ogroman ne samo za istočnu Srbiju, već i za celu Evropu

Odgovor na ovo pitanje moraju dati nosioci najviših funkcija gradova i opština istočne Srbije među kojima je i Kučevo? Da li se iza ovoga krije namera da kroz ili pored Kučeva ne prođe auto-put? Da li je rukovodstavo opštine Kučevo, deo dirigovanog folklora kriminogenih struktura koje imaju interes da promene trasu koridora i Kučevo ostave bez autoputa koji je po svim pokazateljima može biti temelj ekonomskog, ekološkog, socijalnog i demografskog razvoja cele istočne Srbije?

Ono što još više zabrinjava je katastrofalno stanje lokalnih puteva čije je održavanje u nadležnosti lokalne samouprave Kučevo. Lokalni putevi prema selima Rakova Bara, Srpce, Vuković, Zelenik, Ševica, Duboka, Radenka, će uskoro biti neprohodni zbog sve većih kratera u asfaltu.

Slobodno se može reći da opština Kučevo u zadnjih dve godine iz svog budžeta nije izdvojila nijedan dinar za sanaciju i izgradnju novih puteva na teritoriji opštine a ono malo što je ulagano u putnu infrastukturu, finansirano je od strane republike. Po svim izgledima, novac iz budžeta opštine služi samo za plate hotelsko – rođačko – kumovskog naprednjačkog kartela koji nemilice pljačka kao da im dolazi sudnji dan.

Radi očuvanja vlasti, bez interesa da se novac uloži u putnu infrastrukturu, na predlog predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića i predsednika Skupštine opštine Kučevo Branka Kecmana, predhodnih dana odbornici SNS-a su usvojili odluku i linearno sami sebi dodelili mesečnu naknadu od 10.000 dinara a isti ti odbornici su srednjoškolcima i studentima dodelili stipendiju od 4.300 dinara mesečno, i time pokazali koliko misle na budućnost svih onih koje predstavljaju.

Nezadovoljstvo žitelja opštine Kučevo je ogromno a biće još veće kada se bude saznalo koliko će novca biti potrošeno za organizovanje kulturne manifestacije “Homoljski motivi” gde će najviše prihoda steći hotel Rudnik ali i svi oni iz rukovodstva opštine koji će mu to omogućiti. Bez obzira na strah i pretnje koje dolaze od Aleksandra Perišića, odbornicima Socijalističke partije Srbije je već prekipeo kriminal Aleksandra Perišića, dr Ivana Rajčića, Nenada Mikića i Miloša Petrovića.

Kako je za TPKNEWS rekla odbornica iz redova Srpske napredne stranke da zbog niza nezakonitih odluka Skupštine opštine Kučevo koje su donete na štetu opštine i njenih građana, postoji ogromno nezadovoljstvo i među odbornicima Srpske napredne stranke koji očekuju da ih Ćuka okupi i uz pomoć odbornika Socijalističke partije Srbije, kažu ne, tiraniji i kriminalu Aleksandra Perišića i njegovih slugu, makar bili svi nezavisni odbornici sa ciljem da se zaustavi kriminal i opština dovede u normalne tokove.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

25 Komentari

  1. Ovo je strašno šta se dešava u Kučevu, prosto je neizdrživo. Aca Karatista i njegova kampanela su toliko bezobrazni i ne prezaju od ničega. Ako se promeni vlast Aca Karatista će završiti na ulici jer u ogromnim dugovima prema mnogima

  2. Ћуко, ништа ниси ваљао ал си био пет пута бољи од ових твојих ученика, зато не оклевају већ организуј одборнике и крени на Перишића и његове слуге. Овако се више не може

  3. Ko će da jaše belog konja na čelu povorke na predstojećim homoljskim motivima, Perišić, Janošević ili možda Milekić?

  4. Vučić treba da proveri na šta se troše pare koje šalje u Kučevu. Mnogo je novca došlo u Kučevo ali se rezultati ne vide

    1. E sada treba SPS da iznese na videlo sve papire i sva saznanja o lopovluku i zloupotrebama članova SNS.Tako da bi ceo hotelski orkestar bio uhapsen.Perišič,Janoševič,Kecman,Rajčic,Mikić,Šomi,sve u Zabelu.

  5. Auuuu koliko ovi iz SNS kradu kada se SPS-u smucilo pa ne zele vise da prusustvuju i slusaju šarene laže niti mogu da žmure pred lopovlukom SNS opstinske bratije na čelu sa Perišičem,Kecmanom,Milošem Petrovicem,Novicom Janosevicem,Rajčićem,Mikićem……

  6. Kad se smučilo SPS-u koji nije ništa bolji od njih šta da kaže običan narod koji nema veze sa politikom a teško živi

  7. Sanja Vukojevic predsednik OOSPS bi pod hitno trebala da trazi od Perišiča partijsku knjizicu SPS da je ne bi vadio iz dzepa po potrebi.Kako gradjani Kučeva pričaju on ima preko 10 clanskih kartica različitih političkih stranaka i po potrebi ih vadi iz dzepa pogotovo kad mu priprete hapsenjem zbog raznih krivičnih dela.Sada najčešče vadi iz dzepa clansku kartu SNS a ako dodje do promene vlasti tu su članske karte DSS,DS,DVERI,SPS,SSP,VLASKA STRANKA,JEDINSTVENA SRBIJA.Intezivno ovih dana se ineresuje da se uclani u koaliciju MORAMO I NE DAVIMO BEOGRAD😂

  8. U petak je odrzana Jos jedna nelegalna Skupstina SO Kucevo, uz prisustvo 21 odbornika od postojecih 43. SPS u nije smetalo da dve. godine usvajaju budzeta za ave javne ustanove, pa I za Centaur za kulturu, iznos od 50miliona nije I’m zapadao u oci, da Kucevo postane kulturno. Vukojevici imaju mesecna primanja od opstine preko sto hiljada pa Cudi OVO naglo budjenje svesti.

  9. 😀 ALAL VERA na tekstu i njegovom objavljivanju i autoru teksta i uredništvu ovog Portala TPK NEWS, u delu teksta
    (jer sa ostalim nisam upoznat,a ako je i to tačno treba odmah uputiti u to plavetnu i lekovitu gospodju Maricu sa belim slovima )
    o TRANSEVROPSKOM
    (Atlantski okean -Crno more )
    MULTIMODALNOM SAOBRAĆAJNOM KORIDORU – ISTOK (CRNOMORSKOM KORIDORU) ,
    čiji TRANSEVROPSKI KORIDORSKI SNOP koji čine:
    *TRANSEVROPSKI AUTOPUT;
    * TRANSEVROPSKI ŽELEZNIČKI KORIDOR ;
    *TRANSEVROPSKI REČNI KORIDOR DUNAV -MAJNA-RAJNA ;
    *TRANSEVROPSKI INTERMODALNI KORIDOR (npr.kontejnerski) .
    Koji već STOTINE HILJADA GRAĐANA
    CELOG ovog demografski ,ekološki, ekonomski, socijalno….IZDIŠUĆEG I POGRANIČNOG regiona Republike Srbije već dugo DVOJAKO nazivaju : ,,KORIDOR ŽIVOTA,, i strogo CENZURISANI ,,ZABRANJENI KORIDOR,,.
    I koji VRAĆA Republiku Srbiju
    NA CENTRALNU GEOSAOBRAĆAJNU POZICIJU ,a time i na CENTRALNU GEOEKONOMSKU POZICIJU NA BALKANU I U JUGOISTOČNOJ EVROPI .
    A za one koji to ne znaju ,što i nije ni neobično , ni retko,ni uvredljivo , jer NIKO ne zna sve, niti je dužan da sve zna ,već postoje NADLEŽNE INSTITUCIJE da građane i edukuju i nauče i informišu o NAJBITNIJIM I NAJVAŽNIJIM stvari za njih i njihovu zemlju,region ,okrug grad,opštinu ,selo …:
    * MEĐUNARODNA GEOSAOBRAĆAJNA POZICIJA SRBIJE JE NJEN DALEKO NAJVEĆI I NAJVAŽNIJI EKONOMSKI I RAZVOJNI POTENCIJAL I RESURS. Tačka.
    * SAOBRAĆAJ I TRANSEVROPSKI KORIDORI ,
    A IMA IH UKUPNO 9 (DEVET)U CELOJ EVROPI, SU TEMELJ I OSNOV.CELE EVROPSKE EKONOMIJE. I TO PIŠE U SVIM NAJVAŽNIJIM
    I BAZIČNIM EVROPSKIM EKONOMSKIM DOKUMENTIMA.Tačka ;
    * MS KORIDOR ISTOK (CRNOMORSKI KORIDOR)
    JE I JEDINI MOGUĆI I PRAVI
    OSNOV I TEMELJ ONOG ŠTO SE CELOJ EVROPI I RAZVIJENOM SVETU ZOVE ,,ODRŽIVI RAZVOJ,,.
    JER ISTOVREMENO,SVE ODJEDNOM I NAJBRŽE MOGUĆE AKTIVIRA ,BUDI, ANGAŽUJE,MOTIVIŠE I RAZVIJA SVE
    LJUDSKE ,EKONOMSKE I PRIRODNE
    POTENCIJALE I RESURSE CELOG OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE.
    DAKLE, ONE U SRBIJI I ONE U NAŠOJ VEOMA BROJNOJ I VELIKOJ I EKONOMSKI I POSLOVNO ISKUSTVENO KAO I FINANSIJSKI
    VEOMA SOLIDNO ,,JAKOJ ,, DIJASPORI) .
    Tačka.
    Tako da je ovaj TRANSEVROPSKI ,, KORIDOR ŽIVOTA i ,,EVROPSKI KORIDOR KONCEPT,,
    BUDUĆNOSTI …
    što znači i potpuno nova razvojna STRATEGIJA
    i potpuno nova demografskka i ekonomska PARADIGMA …prvo OPSTANKA, pa tek onda OPORAVKA I PROGRESA CELOG ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije.
    Tačka.
    Dakle ,, EVROPSKI KORIDOR KONCEPT,, BUDUĆNOSTI i 21.veka
    koji je potpuno RAZLIČIT od tekućeg i sadašnjeg ,,AFRIČKOG KONGO KONCEPTA,,
    BUDUĆNOSTI CELOG ovog regiona Istočne Srbije,a koji je SVE ono što i SVI I VIDIMO …
    najbrutalnija i ekološki pogubna ekspoloatacija i raubovanje SVIH rudnih i drugih prirodnih resursa(šuma,vode,zemljište.. ) CELOG ovog već IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije.
    A da bi taj ,,AFRIČKI KONGO KONCEPT,, mogao da bude i realizovan i sproveden
    PRVI I POTPUNO NEOPHODAN I NEIZBEŽAN PREDUSLOV je :
    Da CEO ovaj region Istočne Srbije ostane i bude: -SAOBRAĆAJNO SKRAJNUT I IZOLOVAN OD GLAVNIH KORIDORA ,
    a time NETRANSPARETAN, MEĐUNARODNO NETRANZITAN , ZAMRAČEN , U SENCI I NEVIDLJIV .
    Jer IPAK je ovo Evropa i 21.vek. Tačka.
    I jer SVAKI TRANSEVROPSKI KORIDOR osim najbržeg i najsnažnijeg MULTISEKTORSKIG razvoja koji donosi…
    TAKOĐE I STAVLJA U NAJVEĆ MOGUĆI I NAJOSVETLJENIJI ,,IZLOG,,,
    SVAKI REGION KROZ KOJI PROLAZI.
    Pa tako I ,,KORIDOR ŽIVOTA,, STAVLJA U NAJVEĆI MOGUĆI I NAJOSVETLJENIJI ,, IZLOG,,
    CEO OVAJ REGION Istočne Srbije .
    A ,,AFRIČKOM KONGO KONCEPTU ,,
    poslednje što treba su ,,IZLOG ,, I SVETLOST..
    Jer njemu u Evropi i 21 .veku
    SU NEOPHODNI IZOLOVANOST I MRAK.
    Tačka.
    I SAMO ZATO I ZBOG TOGA je ovaj ,,KORIDOR ŽIVOTA ,, već NEKOLIKO GODINA
    i strogo CENZURISANI ,,ZABRANJENI KORIDOR,,.
    Tačka.
    I TO je JEDINA PRAVA REALNOST I ISTINA.
    A sve drugo su bajke ,spinovanja, perfidno,ciljano i regionalno plasirane dezinformacije i potpune neistine..ili samo najobičnije nebuloze i kafanska naklapanja raznih likova…
    koja i svuda uvek postoje ,pa i u ovom regionu Istočne Srbije,i za hiljadu puta manje bitne i važne stvari od ,,KORIDORA ŽIVOTA,,.
    Tačka.
    A evo i javnog i transparentnog predloga za ovaj Portal TPKNEWS ,koji je već dugo
    i JEDINI ,,PROZOR,, sa pogledom na ISTINU o ,,KORIDORU ŽIVOTA,, u CELOM ovom IZDIŠUĆEM regionu Istočne Srbije :
    Ako ste vi iz TPKNEWS raspoloženi ,
    a ja sam za to UVEK tu ,
    objavite k RELEVANTNE TEMATSKE MAPE
    I RELEVANTNE DOKUMENTE o ovom
    ,,Koridoru života ,,i već VIŠE GODINA i
    strogo CENZURISANOM
    ,,ZABRANJENOM KORIDORU ,,
    CELOG ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije .
    Da GRAĐANI i pratioci vašeg Portala SAMI I SVOJIM OČIMA sve to gledaju,čitaju analiziraju …pa naravno…i komentarišu na ovom Portalu.
    A ko može i u prilici je to SVE može ODMAH da uradi i na javnoj i otvorenoj Facebook grupi ,AUTOPUT ISTOČNE SRBIJE , sa više od .3500 članova i neuporedivo biše pratilaca…
    Cela ,,Biblioteka,, već je objavljena na ovoj grupi i za njeno koriščenje članstvo u toj Grupi uopte nije neophodno.
    Jer jedna stara izreka kaže:
    ,,Možete lagati SVE ljude NEKO vreme.
    Možete lagati NEKE ljude SVE vreme.
    Ali NE MOŽETE lagati SVE. ljude SVE vreme.,, I pozdraviz🚞a potpis,kao i uvek…nečitak ..i dok se čeka odgovor TPKNEWS na gorni predlog. 😀
    Nenad (Mirka) Čolović,sr.

  10. P. S. I samo opušteno …
    Jer SAMO onaj ko se plaši
    ,,KORIDORA ŽIVOTA ,,..taj NE SME NIKAD ime da mu pomene …
    😀😀😀

  11. P.P. ..i samo jedna dopuna…
    DRUMSKI TRANSEVROPSKI ASPEKT (AUTOPUT) MS Koridora isiok (Crnomorskog koridora) pored u ovom tekstu navedenog pravca do Negotina i Graničnog prelaza Mokranje…sve do strateške luke u Rumuniji Konstance na Crnom moru ….i koji je u stvari CENTRALNA TRASA +KRAK A ovog TRANSEVROPSKOG autoputa …
    sadrži i KRAK B ovog autoputa .
    Koji je je od tačke RAZDVAJANJA
    ( ili gledano iz suprotnog pravca Crnog mora SPAJANJA ) ova dva kraka ,KRAKA A i KRAKA B , …
    i to baš u REONU u poslednje vreme i iznenada toliko popularnog sela RUDNA GLAVA (Opština Majdanpek) pa onda dalje pravcem BOR – ZAJEČAR -Granični prelaz VRŠKA ČUKA …
    dug samo 69 km.
    I taj KRAK B OVOG TRANSEVROPSKOG AUTOPUTA ide dalje preko cele Bugarske sve do takodje strateške luke Varna ,i nešto južnije i luke Burgas , na Crnom moru.
    Eto i toliko da bi pratiioci ovog Portala imali CELU I POTPUNU SLIKU ovog TRANSEVROPSKOG A UTOPUTA.
    Barovako nacrtanu rečima…
    sve dok (i ako )TPKNEWS ne objavi relevantne tematske mape ovog TRANSEVROPSKOG MULTIMODALNOG KORIDORA I NJEGOVOG AUTOPUTA ..I za čiju se trasu lokalni kučevački čelnici pitaju isto koliko i ja za metakosmičku trasu Planete Sigma Ozorijus iz sazveža Kripton Alfa 34670 X Gama ..😂😂😂 ….
    Pa tek oni ,ni kad su sami u kupatilu pod tušem a kamo li bilo gde drugo, a posebno javno….. ne smeju da izgovore ni ime ,,KORIDORA ŽIVOTA,,… Kakvi oni i trasa ovog TRANSEVROPSKOG autoputa i drumskog koridora….😂😂😂

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker