ČINI SVE DA SE ISKUPI: Suspendovani policajac batinaš iz Donjeg Milanovca postao heroj!

Suspendovani policijski službenik Bojan Petrović u ponedeljak je u Donjem Milanovcu spasao muškarca J.S. sigurne smrti utapanjem.

Policajac Bojan Petrović / Foto: TPKNEWS

Suspendovani policajac Bojan Petrović u ponedeljak se u popodnevnim časovima nalazio sa prijateljima na šetalištu na obali Dunava u Donjem Milanovcu kada je na pedesetak metara od njih primetio muškarca koji se nalazio u hladnoj vodi. Videvši da se muškarac bori za vazduh i da ga voda nosi sve dalje od obale, Petrović je bez mnogo razmišljanja pritrčao i skočio u vodu kako bi ga spasao. Uspeo je da dopliva do obale gde su mu prijatelji pomogli da izvuče davljenika. Odmah potom pozvao je dežurnu patrolu policije i hitnu pomoć, a do njihovog dolaska davljenik je samo rekao svoje ime i prezime, ali ne i razloge zašto i da li je sebi pokušao da oduzme život ili se okliznuo i našao u reci.

Policajac Petrović se skoro godinu dana nalazi pod suspenzijom jer je pre dve godine u pijanom stanju do iznemoglosti prebio mladića iz Boljetina.

Povodom ovog herojskog čina Petrovića oglasio se i Nezavisni policijski sindikat Srbije, i pohvalio ovaj podvig policajca koji se trenutno nalazi pod suspenzijom, ali koji i pored toga nije zaboravio svoj poziv i sve ono čemu je kao častan policajac naučen, navodi se u saopštenju.

„Postupak našeg kolege zaslužuje sve pohvale, jer je ne razmišljajući o svom životu skočio u hladnu reku kako bi spasao jedan život. On je ovim pokazao zašto je odabrao policijski poziv i da je policijski službenik konstantno u službi očuvanja života i imovine naših građana, pa i kad se kao Petrović nalaze pod suspenzijom. Ponosni smo što u našim redovima rade hrabri i časni policajci koji će svoj život podrediti spasavanju života građana Srbije“ kaao je Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Podsetimo se, nakon objave portala “TPKNEWS“, da je policajac Bojan Petrović, u vidno akoholisanom stanju u subotu 16. jula 2016. godine, oko 3:00 časova ujutru, bez povoda, brutalno i do iznemoglosti pretukao Damira Ðurića (33) iz Boljetina ispred buregdžinice “SLAVICA” u Donjem Milanovcu. Protiv Petrovića je posle pola godine pokrenut postupak koji još uvek traje, i on je od tada udaljen sa radnog mesta.

Damir Ðurić (33)

Kako je za TPKNEWS tada ispričao S. Ð. Damirov brat: – “Sve se izdešavalo ispred buregdžinice “SLAVICA” u Donjem Milanovcu kad je izbila tuča između nekoliko momaka iz Boljetina i Topolnice oko čekanja reda za burek. Damir se vraćao iz kafića “Teuta” gde je predhodno video dotičnog policajca kako sedi sa njemu nepoznatim društvom. U kafiću je popio dosta, a i veoma se bahato ponašao. Damir je pošao da kupi burek, kada je stigao, video je da je ispred buregdžinice gužva, i da se nešto tamo dešava, kada je stigao nadomak buregdžinice shvatio je da će mladići koji su se nalazili tu da se potuku. Damir je prišao da ih razdvoji, inače moj brat je miran i dobar dečko” – ispričao je tada za TPKNEWS Stevan, Damirov brat.

“U tom komešanju učestvovao je bratanac policajca Petrovića, Toplica Pavlović iz Topolnice koji je i započeo celu raspravku, kao i Miroslav Bežinarević i Aleksa Žurkic iz Boljetina. Pošto je Damir hteo da ih spreči da se ne potuku, prišao im je i razdvojio ih je. Videvši to, policajac Petrović prišao je Damiru s leđa i nešto je rekao, ali Damir to nije uspeo da čuje zbog galame. Odmah nakon izgovorenih reči, Petrović je s leđa udario Damira pesnicom u glavu, od jačine udarca Damir je pao i udario glavom o asfalt, gde je Petrović nastavio da ga udara po glavi pesnicama i šutira dok je ležao na zemlji. Damir je od svih zadobijenih udaraca od Petrovića počeo da gubi svest, tada je došao Miroslav Bežinarević odgurnuo je Petrovića u stranu podigao mog brata i pomogao mu da ode do stana da se presvuče jer je bio sav krvav pa ga je odveo u Dom Zdravlja u Milanovcu kako bi mu sanirali povrede” – kazao je za TPKNEWS S. Ð. Damirov brat, i dodao: “Zaboravio sam da da kažem, da dok ga je Petrović tukao govorio mu je i pretio više puta da će da ga ubije pištoljem, međutim sva sreća da nije bio na dužnosti i nije ima pištolj kod sebe. Što govori da je taj čovek i tekako opasan” – kazao je Stevan.

Damir Ðurić u Domu zdravlja u Donjem Milanovcu nakon batinanja

Tada su u Domu zdravlja u Donjem Milanovcu potvrdili za “TPKNEWS” da su u subotu ujutru, primili dežurni lekari Damira Ðurića (33) sa teškim telesnim povredama i potresom mozga.

Inače, kako su nam tada rekli meštani Donjeg Milanovca, policajac Bojan Petrović je bio poznat po nasilničkom ponašanju, a naročito kada je pod dejstvom alkohola on je opasan po okolinu. I ovo nije prvi slučaj, s obzirom na to da se na ovim prostorima živi u malim sredinama tako da se policajci međusobno štite.

 

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker