Maturanti požarevačkih srednji škola, proslavili kraj školske godine! (FOTO)

Kao i svake godine krajem maja, učenici završnih razreda požarevačkih srednji škola, obeležili su taj dan na tradicionalan način šetnjom kroz grad i kupanje u gradskoj fontani.

Tokom šetnje oni su uz pratnju neizbežnih trubača u sav glas pevali i nazdravljali jedan drugom sa limenkama piva , i nekim drugim pićem,u rukama. Grad se orio od pesme i cike maturanata. Pored neizbežnih estradnih hitova, najviše se pevala, ona čuvena: „Hej drugovi jel vam žao-rastanak se primakao“.

Tokom šetnje prva stanica bio im je gradski park, gde su se mladići sa srpskom trobojkom popeli na spomenik knjazu Milošu i sa njega davali ritam okupljenim drugovima. Svi maturanti bili su obučeni u prigodne majce sa natpisima škole i odeljenja koje su pohađali. Na nekim majcama bile su ispisane razno-razne parole sa temama o kraju školovanja i budućem životu. Svoju šetnju završili su kod Gradske fontane, gde su najhrabriji maturanti i maturantkinje uskočili u, priličnu hladnu, vodu, i prskajući se međusobno na taj način dali sebi odušak. Bilo je i puno roditelja, koji su sa suzama u očima, snimali svoju decu za uspomenu, podsećajući se međusobno kao je to bilo u njihovo vreme.

Ipak, nisu svi građani imali simpatija za način njihove proslave, već su se otvoreno bunili. Tako je na društvenim mrežama, posebno na stranici“ Požarevac na fejsbuku“, bilo objavljeno nekoliko negativnih objava, što je izazvalo burnu polemiku i komentare.

No, bilo kako bilo, i proslava maturanata ove generacije se bez incidenata završila.

Do viđenja do iduće godine, kada će sledeća generacija matuiranata proslaviti završetak svog školovanja u srednjim školama.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker