PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVA MLADIĆA ZBOG ZLOČINA U TRIRU: Srbi namamili Nemca na ljubavni sastanak, pa ga ubili francuskim ključem

Kancelarija javnog tužioca u Triru podigla je optužnicu protiv dvojice državljana Srbije, starih 20 i 26 godina, za ubistvo i pljačku. Kako se navodi u optužnici, ovaj dvojac je navodno napao i ubio muškarca (56), državljanina Nemačke, u njegovoj kući u Hersdorfu u Ajfelu u noći između 14. i 15. januara 2023. godine.

Foto: AP

Kako prenose nemački mediji, istraga krivičnog odeljenja za istrage u Triru je pokazala da je nastradali muškarac upoznao dvojicu muškaraca iz Remšajda preko portala za upoznavanje na internetu.

– Ubice, mladići poreklom iz Srbije, glumili su seksualni interes, ali su zapravo imali nameru da potajno zadobiju poverenje žrtve. Policija pretpostavlja da je stvarni cilj dvojice uhapšenih bio da ih žrtva pusti u svoj stan kako bi ga opljačkali – navode nemački mediji detalje optužnice.

Državno tužilaštvo je rekonstruisalo tok događaja na sledeći način: 56-godišnjak je, kako se navodi, pokupio dvojicu mladića svojim automobilom u Remšajdu u ranim večernjim satima 14. januara, a zatim se sa njima odvezao do svoje kuće u Hersdorfu. Sve se izdešavalo u kasnim večernjim satima, kada su nesrećnom muškarcu napadači prišli s leđa i zadali mu snažne udarce u predelu glave francuskim ključem.

Dok je napadnuti pedesetšestogodišnjak krvario u kupatilu svoje kuće, dvojica napadača su izvršili pretres stana, ne bi li pronašli novac i dragocenosti. Nakon pljačke krenuli su da beže kolima žrtve, koja su bila u dvorištu. Međutim, kako se auto zaglavio u blatnjavom delu dvorišta, uhvatili su taksi i sa njim se prevezli do Gerolštajna, prenosi nemački portal Bild.

Odatle su se vratili u Severnu Rajnu-Vestfaliju javnim prevozom, dok su u međuvremenu pokušali da podignu novac sa kartice ubijenog, ali bezuspešno.

Žrtva je pronađena dan kasnije, nakon što se nije pojavio na poslu. Alarmirana policija došla je na lice mesta i zatekla mrtvog muškarca u kupatilu. Kako navode, muškarac je preminuo od teške povrede mozga.

– Nema sumnje da žrtva nije očekivala napad, te da je i zbog toga bila potpuno bespomoćna. Upoznala je dvojicu napadača preko aplikacije za upoznavanje, gde su oboje delovali prijateljski i prijatno – pišu nemački mediji.

Ključni tragovi na osnovu kojih su uhapšeni osumnjičeni desetak dana posle zločina, u utorak, bili su mobilni telefon žrtve i kartica kojom su pokušali s bankomata da podignu gotovinu.

Oba navodna počinioca nalaze se u pritvoru od hapšenja 24. januara, a Okružni sud sada mora da odluči da li će priznati optužbe i otvoriti glavni postupak. Shodno tome, prvi datum glavnog pretresa još nije određen.

(Tpknews.com/Bild)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker