Radnici požarevačkih vrtića pokazali svoju humanost

Tokom ovog ponedeljka zaposleni u PU „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, tokom dana postavili su na nekoliko lokacija u Požarevcu i Kostolcu kutije sa zaštitnim maskama za lice.

Foto: M.V.

Maske su namenjene svima koji nisu uspeli da ih do sada nabave. Iz PU “Ljubica Vrebalov” apeluju na građane, da budu solidarni i uzmu samo onoliko koliko im je neophodno.

Povodom ove humane akcije požarevačkih vrtića direktorka PU ”Ljubica Vrebalov” Tanja Lončar rekla je da je proglašenje vanrednog stanja od strane državnog vrha Republike Srbije, zbog pandemije virusa COVID-19, da ona I radnici na čijem je čelu nisu shvatili kao povlačenje od radnih obaveza.

Foto: M.V.

– Naprotiv, ova vanredna situacija me je kao direktora ustanove dodatno motivisala da podignem nivo svojih aktivnosti u cilju podizanja stepena aktivnosti i odgovornosti svih zaposlenih u Ustanovi. Tako sam odmah po proglašenju vanrednog stanja, pored drugih tekućih zadataka, oformila grupu zaposlenih, na dobrovoljnoj osnovi, koji imaju znanja i mogućnosti da prave zaštite maske. Napravili smo u prvom ciklusu više od 1000 zaštitnih maski. U gradu Požarevcu i Kostolcu smo postavili na nekoliko najfrekfentnijih lokacija kutije u kojima smo stavili zaštitne maske. Građani Požarevca i Kostolca tako mogu svakodnevno da uzmu zaštitne maske za svoju ličnu upotrebu, jer ćemo postavljene kutije svakodnevno da dopunjujemo novim maskama – rekla je direktorka vrtića Tanja Lončar I naglasila:

Foto: M.V.

– Apelovala bi da budemo solidarni u ovim teškim vremenima i da svako po svojoj savesti uzme po jednu zaštitnu masku, kako bi maske došle do što većeg broja građana. Ona je još obećala da će biti dosledni svojoj ideji da pomognu svojim sugrađanima I da će ovu akciju da sprovode do okončanja vanrednog stanja.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker