NOVI EGZODUS: 2.000 izbeglica iz Avganistana država će smestiti u Požarevcu, Gradištu i Kostolacu?

Da li će pad Avganistana pokrenuti novi egzodus, slično kao što su dešavanja u Siriji to učinila pre šest godina? To pitanje je posebno osetljivo.

Foto: Screenshot

Nakon poraza američkih saveznika u Avganistanu, veliki broj kolaboracionista moraće da napusti zemlju zbog osvete Talibana. Glavom bez obzira! Slike sa aerodroma u Kabulu kruže društvenim mrežama: stotine muškaraca oko aviona američkog ratnog vazduhoplovstva, koji je u pokretu. Nigde ni jedna žena niti dete. Neki od njih se hvataju za avion i nakon poletanja, kako se na snimcima vidi, padaju i ginu.

Balkan je ponovo na meti globalista, za smeštanje migranata koje ne želi EU, dok je predsednik Srbije Alesandar Vučić u više navrata pozdravio ideju naseljvanja migranata, rekavši da previše mladih odlazi iz Srbije i da moramo da ostvarimo “nulti migracioni saldo”.

Kako nezvanično saznajemo, gradonačelnik Požarevca, predsednik opštine Veliko Gradište i predsednik opštine Kostolac, prećutno su već stavili svoje potpise i odobrili, da se ukoliko bude bilo potrebe, na teritorijama ovih opština rasporede oko 2.000 izbeglica iz Avganistana.

Kako se nezvanično spekuliše ukoliko bude bilo potrebe izbeglice iz Avganistana će privremeno biti smeštene u vojnim kasarnama na kostolačkom putu u Požarevcu i Velikom Gradištu koje će prethodno biti adaptirane za njihov prihvat, dok u Kostolcu će biti smešteni u hotelu u naselju kanal i kod groblja.

Moguće nove grupe izbeglica ne dočekuju sve zemlje isto. Turska na primer, pooštrava mere na graničnim prelazima ka Iranu. Švajcarska – neće primati veće grupe izbeglica već razmatrati svaki zahtev pojedinačno. U slučaju da do masovnog pokreta dođe, Srbija je spremna.

– Komeserijat za izbeglice i migracije od 2015. kada je preko milion migranata prošlo kroz Srbiju bilo je nekoliko centara sad ih je 20 od toga 14 je u funkciji tako da 6.000 mesta koje Srbija treba da ima je obezbeđeno i u stanju smo da podignemo za još nekoliko hiljada ako to bude potrebno – , navela je Svetlana Palić iz Komesarijata za izbeglice.

Do sada Avganistanci su činili 30 odsto svih migranata u Srbiji. Od početka godine kroz našu zemlju prošlo ih je 8.500 a trenutno ih je u prihvatnim centrima oko 1.200.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Na kraju će veliki Vučić da bude predsednik kriminalaca i Avganistanaca jer će oni jedini ostati u Srbiji. Sav normalan svet odlazi iz Srbije

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker