SUSPENDOVAN: Policajcu iz Požarevca preti 5 godina zatvora, jer nije na vreme udaljio nasilnika

Policajac je suspendovan, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistva pokrenuo je istragu protiv policijskog službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici.

Policajcu iz Požarevca, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog nesavesnog rada u slučaju nasilja u porodici, preti od šest meseci do pet godina zatvora jer nije na vreme udaljio nasilnika.

Pokojni bračni par

Vladan Grdanović (37) nasmrt je sredinom decembra izbo svoju suprugu Jelenu (37) u selu Lučica kod Požarevca gde su živeli, a nekoliko sati kasnije stradao je u saobraćajnoj nesreći. Jelena je, kako smo pisali, dva dana pre zločina i samoubistva u Požarevcu prijavila supruga Vladana za nasilje, ali policajac koji je dobio prijavu nije izrekao hitnu meru udaljenja iz kuće, pa se o slučaju odlučivalo tek dva dana kasnije – u vreme dok je Vladan nasmrt ubadao nesrećnu ženu.

Kako nezvanično saznajemo, u krivičnoj prijavi koja je podignuta protiv njega stoji da je policajac procenio da nema rizika u odnosu supružnika Grdanović nakon što je nesrećna žena prijavila nasilje u porodici.

– On nije doneo hitnu meru – privremeno udaljenje iz stana ili zabranu prilaska ili i jedno i drugo. Prijava nasilja sastojala se od toga da je Vladan od supruge uzeo novac od plate, te i da je navodno tražio od nje da ima seksualne odnose s njom. Kada je policajac izašao na teren, procenio je da nema rizika od nasilja u porodici, pa nije izrekao nikakvu meru – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Pročitajte još

TRAGEDIJA KOD POŽAREVCA: Nožem ubio suprugu, pa poginuo u sudaru sa kamionom

Policajac je suspendovan, a sektor unutrašnje kontrole odmah nakon ubistva i samoubistva pokrenuo je istragu protiv policijskog službenika koji je radio na slučaju ovog nasilja u porodici.

Prema rečima izvora, obdukcija Vladana Grdanovića pokazala je da je imao četiri ubodne rane u grudi, te i da mu je te povrede zadala supruga pre nego što ju je on ubio.

– Jelena se i Centru za socijalni rad, ali i policiji, žalila na to da je on želeo da ima seksualne odnose s njom, te i da ona to nije želela. Tog kobnog 15. decembra izbila je svađa, a šta se tačno desilo i ko je koga prvi napao – ona njega ili on nju pa mu je ona pre smrti nanela ubodne rane u samoodbrani, i dalje je nepoznato. Ono što je utvrđeno jeste da je on preminuo na putu ka bolnici kada je podleteo pod kamion – priča izvor.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker