NADOMAK KUČEVA: Coca-Cola sistem otvorio punionicu gazirane vode „Roasa Homolje“ u Neresnici

Coca-Cola sistem u Srbiji danas je zvanično otvorio novu punionicu, u Neresnici, opština Kučevo, čime je kompanija nastavila značajne investicije u domaću ekonomiju.

Aleksandar Vučić, otvaranje punionice Rosa Homolje

U novoj punionici, koja je otvorena uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila i brojnih zvanica iz političkog i biznis sveta, proizvodiće se gazirana voda Rosa Homolje. Samo u prvoj godini vrednost investicije u modernizaciju proizvodnje i opremu je oko 5 miliona evra. U novoj punionici u prvoj fazi posao je našlo 50 radnika, među kojim su i zaposleni koji su radili kod prethodnog poslodavca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su nove investicije najbolji način da se ljudi vrate u homoljski kraj, te da je otvaranje nove punionice prilika za nova radna mesta i novu budućnost.

“Danas govorimo koliko je Coca-Cola značajna za ceo svet i onome što kao brend predstavlja. Zato želimo da, baš kako je Coca-Cola ušla u svaku američku kuću, uđe i u svaki naš kraj, jer to znači da ćemo biti jači i značajniji i da će Srbija brže napredovati. Gde god da Coca-Cola dođe, ne samo da će ljudi imati siguran posao, već je izvesno da ćemo imati profit, tržište i pre svega siguran kvalitet”, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz napomenu da Coca-Cola Sistem značajno doprinosu izvoznim potencijalima naše zemlje.

Punionica u Neresnici je čak četvrta velika akvizicija Coca-Cola sistema u poslednje dve decenije. Iako prepoznata po proizvodnji gaziranih pića, kompanija je vođena vizijom da bude 24/7 partner kupcima i potrošačima tokom godina svom portfoliju pridružila Vlasinsku Rosu, Next sokove, kao i jednog od najpoznatijih proizvođača konditora na ovim prostorima, Bambi.

„Rosa Homolje označava početak nove ere, novi je pokretač našeg rasta, uz koji ćemo ostvariti još veći doprinos ukupnoj ekonomiji. Kvalitetom i visokim standardima u proizvodnji, podići ćemo lestvicu na još viši nivo”, saopštio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. „Samo u prvoj godini investiramo oko 5 miliona evra. Imamo planove za proširenje kapaciteta, kao i izvoz Rosa Homolje na regionalna tržišta“, poručio je Atanasov, dodajući da Coca-Cola sistem ostaje pouzdan partner ekonomiji Srbije, a sada i novom domu – Homoljskom kraju.

„Izuzetno smo ponosni na novog člana našeg portfolija, gaziranu vodu Rosa Homolje, koja potiče iz visoko kvalitetnih izvora bogatih kalcijumom, starih preko 20.000 godina. Snažnim pozicioniranjem brenda želimo da dođemo do potrošača sa porukom o impresivnom kvalitetu koji odlikuje naš novi proizvod“, kazao je Luca Santandrea, generalni direktor kompanije Coca-Cola za tržište Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

“Coca-Cola, simbol SAD, otvorila je svoju prvu punionicu u Srbiji 1968. godine, u koju od tada neprestano ulaže. Veoma sam ponosan što mogu da kažem da je Coca-Cola Sistem, baš kao što su sve kompanije iz SAD, veliki partner lokalne zajednice. Reč je o kompanijama koje kreiraju radna mesta i nove vrednosti, istovremeno poslujući po najvišim standardima zaštite životne sredine”, istakao je Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

O NOVOM PROIZVODU, GAZIRANOJ VODI ROSA HOMOLJE

Nova gazirana voda Rosa Homolje je odličnog mineralnog sastava i vrhunskog kvaliteta, sa visokim sadržajem kalcijuma. Dolazi sa dubine od oko 280 metara, pravo iz Homoljskih planina. Dostupna je u PET pakovanjima 0.5l i 1.5l, a uskoro će potrošačima biti dostupna i u staklenoj ambalaži u ugostiteljskim objektima.

PROČITAJ I

17 Komentari

  1. Isti objekat se otvara po cetvrti put.Verovatno ce da zaposle jedan broj od onih 114 prekobrojnih koji su izgubili posao u Centru za kulturu.Ko je sledeci vlasnik?Verovatno Kinezi.😂

  2. Fabrika je otvorena još davne 2003. godine, radila je svega tri godine. 2011. fabriku je kupila Lad grupa i bankrotirala. Javni izvršitelji je prodao firmi Anđelković Al 2017. godine. Naravno, 2018. je bilo otvaranje a 13. jula prošle godine je kupila fabriku firma iz Zemuna. Ovo je četvrto otvaranje.

  3. Meni je sumnjiva ova voda jer je maltene na obali Peka koji je zagađen od Ti Djina. Nadam se da imaju dobru kontrolu u fabrici? Mozda Zi Djin nece smeti od Amerikanaca da pusta teske metale u Pek?

  4. Јел питао Вучић Ацу Каратисту зашто није годинама платио комуналија а овамо изиграва великог газду

  5. .😀 ….i da sa ne ponavljam sa komentarom ispod ovag prethodnog članka o istoj temi…
    NE POSTOJI
    OPSTANAK ,OPORAVAK I NAPREDAK
    CELOG ovog demografski ,ekonomski socijalno ,ekološki IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije….
    njegovog TRANSEVROPSKOG
    (Atlantski okean -Crno more)
    MULTIMODALNOG KORIDORA -ISTOK
    (CRNOMORSKOG KORIDORA) …
    Koji STOTINE HILJADA gradjana CELOG ovog regiona Kstočne Srbije sami i već dugo
    ZBOG TOGA i nazivaju ,,KORIDOR ŽIVOTA,,…
    Jer je JEDINI MOGUĆ I REALAN
    TEMELJ I OSNOV onoga što de ucelim normalnom i razvijenom svetu zove
    ,,ODRŽIVI RAZVOJ…
    A ti isti GRAĐANI ga zovu
    i najstrožije CENZURISANI
    ,,ZABRANJENI KORIDOR,,..
    U redu,nova investivcija.. itd..itd..
    Ali fabrika vode za tržište i izvoz
    i 60 novih radnih mesta…
    ŠTA će TO da strateški promeni i u ysamomKučevu,a kamo li u CELOMYovom IZDIŠUĆRM regionu Istočne Srbije…….? 😀
    I kako će ta flaširana voda za tržište i izvoz ..
    da pomogne razvoj turizama…
    kada
    Kučevljanima i drugima u tom delu Istočne Srbije mnogo,mnogo bliže i svakodnevnije
    ostaje teško zagađeni Pek…
    I da li je neko danas u Kučevu PITAO za ovaj ,,KORIDOR ŽIVOTA,, i Kučeva i celog ovog IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije ….???
    😀😀😀
    I ZAŠTO NIJE PITAO…??? 😀😀😀
    NIKO ŽIVI…😀😀😀
    KOGA SE TO BOJE ….😀😀😀
    Tragikomično. Karikaturalno.
    Uzgred ..TRANSEVROPSKOG
    MS Koridora Istok (Crnomorskog koridora ) NAJVIŠE SE BOJI ONAJ
    KOJI NIKADA I NIGDE NE SME
    NI IME DA MU POMENE…😀😀😀
    Stara basna o zecu… i žabama…😀😀😀
    Potpis nečitak,
    Nenad (Mirka) Čolović,sr.

  6. Vučić će uskoro da započinje i prvu brazdu kod ratara. Zar ne vidi da je dosadio Bogu i narodu. Kako ga nije sramota da otvara već otvorenu fabriki

  7. Opština, JKP Kučevo, Dom kulture, škole, ŠG Severni Kučaj sve je bilo zatvoreno u Kučevu samo da se napravi većina u Neresnici. Nažalost narod sve to plaća

  8. Дно дна. Замислите председника неке друге озбиљне државе да иде и отвара провинцијалну линију за флаширање воде!

    И читам горе коментаре, ко да су сви ишли у школу у Хрватској, све сама латиница!

  9. Robovlasnički firma, radi od jutra do sutra za 35.000 neki imaju maksimalno 45.000. Ništa specijalno, fabrikase otvara već četvrti put

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker