PRITVOR ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Nožem ubo u grudi vlasnika kafea „Lion“ u Požarevcu

Za krivično delo za koje se tereti osumnjičeni, zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Mesto napada u kafe „Lion“

Po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati i saslušanja kod višeg javnog tužioca, Mišelu Nenadiću (46), radniku obezbeđenja Gradske uprave Požarevac, određen je pritvor do 30 dana, zbog pokušaja ubistva vlasnika kafea „Lion“, Dejana Lilkovića (52), zvanog Suki. 

Osumnjičeni se na saslušanju, u prisustvu dvojice advokata koje je sam angažovao, Milorada Tadića i Aleksandra Obrenovića, branio ćutanjem, pa motiv napada nije poznat. Prema svedočenju nekih od gostiju Liona“, koji su prisustvovali napadu u utorak uveče, a koji su hteli da ostanu anonimni, Nenadić je u kafe stigao oko 18.45, u vidno alkoholisanom stanju.

Po ulasku seo je za sto u bašti kafića, skinuo jaknu, a onda počeo da vređa i provocira goste. Tada mu je prišao Lilković i pokušao da ga smiri, ali je ovaj nastavio da galami, spominjući da su mu nestale neke pare. U svađi koja je nastupila, on je Likovića udario, a ovaj mu uzvatio, posle čega je Nenadić izvadio nož i ubo njime u grudi vlasnika kafea.

Mišel Nenadić (prvi s leva) na litiji, sa nekadašnjim čelnicima grada – Miodragom Milosavljevićem i Miomirom Ilićem

Ovaj se zbog toga razbesneo i, iako teško povređen, još ne osećajući tegobe, nasrnuo je na Nenadića i nokautirao ga. Tek tada su gosti videli da Lilkoviću iz grudi šiklja krv, pa ga je jedan od njih odvezao u bolnicu, gde je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi. Njemu je od uboda polomljeno treće i četvrto rebro,probijena plućna maramica i aorta, ali, na sreću, plućno krilo nije stradalo i u stabilnom je stanju. U bolnicu je odveden i Nenadić, zbog alko testa i da mu se saniraju povrede od udaraca i od posekotine na  ruci, koju je sam sebi zadao kad je vadio nož.

Navodno, on je pre „Liona“ bio u kafani „Lipov lad“, i tamo je galamio, ali ga je konobar smirio i ispratio, rekavši mu da sad završava smenu, pa će zajedno da odu iz lokala.

Inače, Nenadić je tog dana na svom Fejsbuk profilu okačio fotografiju na kojoj se vide novčanice od po 100 evra, sunčane naočare i nož, i napisao je „Ima se, može se“. Još nije poznato da li je on taj novac nosio sa sobom, pa mu ga je neko ukrao ili ga je sam negde izgubio.

Fotografija sa devizama, naočarima i nožem koju je Nenadić okačio na svoj FB profil

Uveče je ta fotografija obrisana, pa se postavlja pitanje ko je ti uradio, kad on sam nije mogao, jer je bio uhapšen. Nenadić je ranije radio u zatvoru „Zabela“, ali je posle fizičkog napada na kolegu dobio otkaz, a posle toga zaposlio se kao radnik obezbeđenja u Gradskoj upravi. Za krivično delo za koje se on sumnjiči, predviđena je kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali u dokaznom postupku ona može da se smanji na tri godine.

DOBAR STRELAC

U gradu je poznato da Nenadić voli da popije i da tada postaje nezgodan. Inače, važio je za dobrog strelca iz vatrenog oružja, često je na takmičenjima bio kapiten ekipe i osvajao nagrade.

M. Veljković

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close