TUČA NAVIJAČA ZVEZDE I PARTIZANA U POŽAREVCU: „Grobari“ i „Delije“ obračunavali se bakljama, štanglama, pajserima… (FOTO)

U ponedeljak u centru Požarevca između pivnice „Dis“ i objekta brze hrane „Kleopatra“ odigrala se krvava tuča između požarevačkih pristalica Zvezde i Partizana.

Tuča je počela oko 21 sat i trajala je nepunih pola sata, u kojoj su sem pesnica i udarcima nogom, korišćeni pajseri, štangle, bejzbol palice i zapaljene navijačke baklje, kao i jedan nož. Policija radi na rasvetljavanju ovog događaja, koja će nakon identifikovanja učesnika tuče i prikupljanja svih činjenica, podneti adekvatne prijave nadležnom tužilaštvu. Motiv ove tuče, pretpostavlja se, dugotrajna netrpeljivost između ove dve navijačke grupe, a povod je incident od petka kada su neki navijači Zvezde maltretirani od pristalica navijača Partizana.

Prema rečima jednog od očevideoca ove spektakluarne tuče, koji je potencirao da mu ne otkrivamo indititet, tuča je počala kada je u ponedeljak uveče jedan od vođa navijača Partizana parkirao svoj automobil preko puta zgrade nekadašnjeg radija Požarevca.

– Čim se taj navijač parkirao jedan automobil uz škripu guma kao na filmu preprečio mu je put, stavši tik uz vozačeva vrata, tako blizu da nije mogao da izađe. Iz tog automobila izašao je vozač sa svojim drugom i uz psovke i povike: „pičko grobarska sada će mo da ti pokažemo kako delije biju one koji maltretiraju njihove članove“ i pojurili za njim, koji je izašao na suvozačeva vrata. On je uleteo u obližnji lokal povikavši da ga „cigani“ jure da ga prebiju. Iz lokala je izletelo nekoliko mladića i pojurilo za napadačima. U jednom trenutku sustigli su vozača koji je jurio za partizanovcem i oborili ga na zemlju –, priča naš sagovornk i dodaje da su tog mladića počeli besumično da udaraju i rukama i nogama. Prema njegovim rečima ubrzo su došle još dve grupe mladića, jedna iz pravca kafane „Čikoš“ a druga iz pravca kluba navijača Zvezde, koji se nalazi u neposrednoj blizini poprišta tuče. – Te dve grupe su krenule jedna na drugu besomučno se udarajući čim su stigli. Bilo je tu štangli, pajsera, drvenih palica…kao i jedan nož. Jedan od mladića je zapaljenu baklju prislonio drugom na obraze i glavu, nanevši mu opekotine. Taj jadnik je počao od bolova da vrišti ponavljajući: „ništa ne vidim, ništa ne vidim“. Međusobno su se psovali i pozivali da se tuku jedan na jedan, iako su jedan na drugog navaljivali u grupama. Bilo je strašno. Ne ponovilo se –, sav uzrujan prepričava detalje tuče očevidac ovog događaja. On je rekao da je tuča trajala nepuna pola sata i da je prestala kada je neko povikao da dolazi policija. – Tada su se razbežali u različitim pravcima a zanimljivo je to, što su se inicijatori tuče, vozači suparničkih grupa, zajedno udaljili u pravcu Dunava međusobno razgovarajući. Valjda da se dogovore šta će da kažu policiji kada ih budu saslušavali –, završio je sa prepričavanjem događaja naš izvor.

Poprište tuče

Kako smo saznali od izvora bliskom istrazi policija je nakon tuče otišla u klub navijača Zvezde, gde su pokušali da prikupe potrebne informacija, ali su ih tamo neprijateljski dočekali navijači ne želeći da sarađuju. Zbog toga će i protiv nekih od navijača iz kluba koji su bili najagresivniji prema policiji biti podnete krivične prijava zbog sprečavanja ovlašćenih lica u vršenju dužnosti.

U požarevačkoj policiji su nam potvrdili sam događaj, ali nam nisu rekli detalje tuče jer rade na rasvetljavanju celokupnog događaja. Kako smo saznali od našeg izvora skinuti su snimci sa video nadzora obližnjih lokala i na osnovu njih utvrdiće se indititet učesnika ove tuče, kao i na osnovu saslušanja očevidaca tuče. Naš izvor nam je otkrio da su tri lica identifikovana i njime je određeno zadržavanje, kada će nakon isteka zadržavanja biti predati nadležnom tužilaštvu na dalji postupak.

Klub navijača Zvezde

Prema najavama iz samog tužilaštva, evidentno je da učesnici ove tuče neće, kao do sada, biti samo prekršajno gonjeni, već će protiv njih biti podnete krivične prijave za nasilničko ponašanje ili učešće u tuči za koje su propisane kazne od šest meseci do pet godina zatvora.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker