PALA BANDA MLADIH RAZBOJNIKA: Uhapšeni pljačkaši pošte iz Požarevca!

Policija u Pančevu uhapsila je četvoročlanu grupu sa područja Požarevca zbog sumnje da su počinili više desetina teških krađa u poštama na teritoriji Srbije.

U banatskom novom selu uhapšena su četvorica lopova I. S. (19), M. S. (23), Z. Đ. (25) i A. N. (25) zbog sumnje da su izneli kase iz pedesetak pošta i da su operisali u protekle dve godine na teritorijama Pančeva, gde su i uhapšeni, Valjeva, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Kruševca, Jagodine i Kraljeva.

Oni su uhapšeni u sredu u 03.30 sati ujutru posle operativnog rada pančevačke kriminalističke policije, koji je danonoćno trajao više od mesec dana. Uhapšeni su baš u momentu kada su iznosili kasu tešku nekoliko stotina kilograma na kolicima u centru sela.

Kako saznajemo, u tom momentu u toj kasi bilo je skoro dva miliona dinara. Lopovi su bili maskirani fantomkama i nosili rukavice.

Oni su prvo presekli katanac kojim je zaključana pošta, razvalili ulazna vrata i odvalili kasu koja je bila zabetonirana i izneli je na kolicima. Zbog toga kod sebe imali su maljeve, čekiće i klješta za sečenje armature.

Dovezli su se velikim mercedesom u koji je mogla da stane kasa.

Plan im je bio da kasu odnesu do neke njive gde je provale, otvore i izvade novac i onda je obavezno zapale kako bi prikrili tragove, otiske i dnk.

Kako saznajemo nikada kasu nisu obili u pošti.

Sumnja se da su lopovi na taj način ukrali 50 miliona dinara.

Sva četvorica su sa teritorije Požarevca, a najmlađi I. S. (19) bio je maloletan kada su počeli sa krađama.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Pančevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker