KATAKLIZMA: Pola Žagubice potopljeno, nema potvrda o eventualnim žrtvama (VIDEO)

Bujični potok Tisnica napravio dar-mar u centru Homolja

U četvrtak, oko pola deset, pravi potop zadesio je Žagubicu, opštinu braničevskog okruga koja se nalazi na istoku Srbije.

Prema rečima očevidaca, izlila se reka, bolje rečeno potok, Tisnica koja je neverovatnom brzinom  nadošla sinoćnjim kišama koja je zahvatila Žagubicu i brda iznad nje, odakle ova rečica izvire i teče sve do Mlave, u blizini motela Vrela, gde se i uliva.

– Prava katastova odvila se bukvalno u dva minuta. Stajao sam na terasi kada sam iz pravca Vrela začuo neverovatan huk. Ubrzo, pred mojim očima slila se vodena stihija noseći sve pred sobom. Ogromna voda slivala se prema centru Žagubice, noseći automobile, stabla drveća i poneku životunju, među njima i jednu kravu koja se utopila. Bilo je strašno. Ljudi su bili u panici ne znajući šta ih je snašlo. Priča se da ima i žrtava ali ja to ne mogu da potvrdim. Samo znam da neprestano zavijaju sirene hitne pomoći i policijskih kola, koji hitaju da spasavaju najugroženije i njihovu imovinu – priča ovaj meštanin Žagubice ne želići da mu se spominje ime.

Prema svemu sudeći materijalna šteta je ogromna, a prema rečima meštana ona je mogla da bude manja da se korito Tisnice ranije regulisalo. – Tisnica nas je kaznila zbog našeg nehajnog odnosa prema njoj. Nije regulisana svo ovo vreme jer smo se nadali da neće da podivlja. Ipak, ona je to uradila i napravila ogromnu štetu. Podavila  je dosta sitne i poneku krupnu životinju. Stradale su svinje, prasići, ovce, jaganjci i mnogo živine. Ni kućni ljubimci nisu bolje prošli. Nadamo se, da nema ljudskih žrtava, mada provevajavaju glasine da i njih ima. Ovo je opomena za opštinsko rukovodstvo da se uzme u pamet i da nakon saniranja nezapamćene poplave krenu u regulisanju Tisnicie – pričaju meštani Žagubice koje smo kontaktirali.

Inače, sve službe predvođene Sektorom za vanredne situacije, policijom i opštinskim službama su na terenu gde rade na otklanjanju katastrofalne poplave.

U Višem tužilaštvu i policiji potvrđeno nam je da je Žagubica poplavljena, ali nisu nam ni potvrdili ni demantovali da li ima žrtava, rekavši da će nas o svemu na vreme izvestiti.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker