IZ ZZJZ POŽAREVAC, KAŽU SAMO DVE: Nedinić potvrdio da su 3 osobe zaražene koronom u opštini Petrovac na Mlavi

Na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs stoji podatak da su u opštini Petrovac na Mlavi tri osobe zaražene virusom korona.

Screenshot

Da su u opštini Petrovac na Mlavi tri osobe zaražene virusom korona, portal “TPKNEWS” pisao je o tome još pre nekoliko dana, a naša pisanja, na konferenciji za medije danas je potvrdio i Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi i komandant Štaba.

– Prema rezultatima koje smo dobili utvrđeno je da su još dve osobe pozitivne na virus kovid-19, tako da je ukupan broj inficiranih u našoj opštini za sada tri – , rekao je Nedinić govoreći o broju zaraženih na području opštine Petrovac na Mlavi.

Istovremeno, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Ana Jovanović, izdala je danas zvanično saopštenje gde kaže da u opštini Petrovac na Mlavi ima samo dva slučaja zaraze virusom KOVID-19.

Ova izjava direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Ane Jovanović praktično je u koliziji sa zvaničnim podacima na sajtu Ministarstva zdravlja i izjavom predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Duška Nedinića.

ZAŠTO OVA RAZLIKA U BROJU OBOLELIH?

Koji su podaci tačni? Oni na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja, ili izveštaji dr Ane Jovanović, direktorke ZZJZ Požarevac, koja je jednom prilikom pokušala da objasni tu razliku u brojevima, navodeći da su na sajtu Ministarstva zdravlja uračunati i oni koji se vode da žive na teritoriji Braničevskog okruga, a, u stvari, dal zbog posla ili iz nekog drugog razloga žive u nekoj drugoj opštini koja ne pripada Braničevskom okrugu, i zbog toga ZZJZ Požarevac, te osobe ne računa.

Međutim, ne računajući i ove osobe, ZZJZ Požarevac, pored toga što direkno pospešuje brže i lakše širenje same zaraze koronavirusa, ujedno izaziva nesigurnost i paniku među građanima. Ovakav pristup ZZJZ Požarevac, ni jednom građaninu Braničevskog okruga, ne garantuje da obolela osoba koja nije testirana od strane ZZJZ Požarevac, prethodno nije bila u kontaktu sa nekim svojim rođakom ili članom porodice, koji su ostali da žive u nekoj od opština Braničevskog okruga.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker