MINISTAR VULIN POSLAO VENAC: Pokret socijalista na grobu Slobodana Miloševića (FOTO)

U prisustvu stranačkih funkcionera i brojnih građana, u Požarevcu je 11. marta obeleženo 13 godina od smrti Slobodana Miloševića (1941-2006), nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije.

Venac od Aleksandra Vulina

Počast Miloševiću, u dvorištu kuće u Nemanjinoj 41, odali su članovi SPS-a, Udruženja „Sloboda“, SRS-a i Pokreta socijalista.

Posle polaganja venaca, novinarima se obratio član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović, koji je poštu odao u društvu sa Milutinom Mrkonjićem, počasnim predsednikom SPS-a.

„Danas smo došli da odamo poštu jednom velikom državniku u izuzetno teškom vremenu. Njegova borba za odbranu prava srpskog naroda ostaće zabeležena u istoriji, kao i njegovi spomenici Rezolucija 1244 koji će ove godine obeležiti 20 godina i Dejtonski sporazum koji obeležava 24 godine mira i izvora stabilnosti za očuvanje života srpskog naroda na ovom prostoru“, kazao je Šainović.

Predstavnici Pokreta socijalista na grob su položili venac koji je lično poslao Aleksandar Vulin. Venac je položen i u ime porodice Slobodana Miloševića, kao i od strane bojnih građana.

Milošević je 28. juna 2001. godine izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, gde je u preminuo 11. marta 2006. godine. Protiv njega se vodio sudski proces po optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker