EVO GDE IDU NAŠE PARE: Beograd dobio najviše novca za razvoj iako je najrazvijeniji u Srbiji

Najviše sredstava za podsticaj regionalnog razvoja u 2023. godini dobio je Beogradski region iako je najrazvijeniji u Srbiji, pokazuju podaci Mape registara mera i podsticaja regionalnog razvoja koju je objavila Agencija za privredne registre.

Ilustracija

Ukupan iznos podsticaja regionalnog razvoja u 2023. godini iznosio je oko 232 milijarde dinara. Od tog broja za region Vojvodine dato je ukupno 69,6 milijardi dinara, za Beogradski region 94,9 milijardi dinara, region Šumadije i Zapadne Sribije 43,4 milijardi, a za region Južne i Istočne Srbije 23,8 milijardi dinara.

U beogradskom regionu, 65 velikih privrednih društava dobilo je najviše novca za razvoj, u ukupnom iznosu od 54,1 milijardu dinara, a za njima slede i 740 mikro, malih i srednjih preduzeća koja su dobila 13,9 milijardi dinara podsticaja. Podaci pokazuju da je ukupno 126 institucija iz oblasti obrazovanja i nauke dobilo podsticaje u iznosu od 13,7 milijardi dinara, prenosi Nova ekonomija.

Kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji Beogradskog regiona, ukupno 38 milijardi dinara dobilo je 24.450 gazdinstava. Što se tiče namene, najviše novca je dato za saobraćajnu infrastrukturu, skoro 60 milijardi, a onda i za naučno-istraživački rad i razvoj, i to 15 milijardi dinara.

(Tpknews.com/NE)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker