MISTERIJA: Direktor požarevačkog vodovoda nestao, a hiljade kubika vode se izliva?! (FOTO)

“Ne može se više izbrojati na koliko se mesta u Požarevcu izliva voda usled pucanja cevi, a JKP “Vodovod i kanalizacija Požarevac” se sanacijom ne bavi mesecima. Hiljade kubika pijaće vode se izliva, građani zovu i prijavljuju, ali na to niko ne obraća pažnju”, navodi se u saopštenju predsednika požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde Vladana Milosavljevića, koje prenosimo u celosti.

Aleksandar Dimitrijević, direktor/Foto: M.V.

“Istovremeno, značajan broj građana obratio nam se ukazujući na izuzetno visoke račune koji su im pristigli za vodu, a koji dostižu i po više desetina hiljada dinara. Iz ovog preduzeća im odgovaraju da je razlog tome što vodomeri u prethodnom periodu nisu očitavani. Direktor se ne oglašava, a odgovornosti za ovakvo katastrofalno stanje nema.

Otuda GrO SSP Požarevac pita direktora ovog preduzeća Aleksandra Dimitrijevića da li sve ovo znači da JKP “Vodovod i kanalizacija Požarevac” nema službu koja se bavi popravkama, niti službu koja očitava vodomere? Kako će građani pogođeni ovom galopirajućom inflacijom sada odjednom moći da plate tolike iznose?

Da li se očitavanjem sada bave lica angažovana preko javnih radova na 3 meseca i šta će se desiti nakon isteka tog angažovanja, opet se time niko neće baviti? Ili se usluge fakturišu sada u visokim iznosima kako bi se prikazali značajno manji gubici ovog preduzeća koje već godinama bije glas najvećeg gubitaša? Da li će se gubici nastali usled višemesečnog izlivanja vode i odsustva Vaše reakcije takođe prevaliti na građane?

Domaćinsko i odgovorno upravljanje javnim dobrom uz uvođenje profesionalnog menadžmenta u javna preduzeća, jedan je od ključnih principa za koji se u svom političkom delovanju Stranka slobode i pravde zalaže”, zaključuje se u saopštenju Vladana Milosavljevića, predsednika GrO Stranke slobode i pravde Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker