KOLIKO KOŠTA PRELAZ GRANICE? Počeo sa radom novi granični prelaz sa Rumunijom kod Golupca

Novi granični prelaz između Usija kod Golupca, i Moldave Nove u Rumuniji, otvoren je za prelazak.

Screenshot/RTS

Tako, da ukoliko živite u pograničnim opštinama, ako ste išli da vidite Golubačku tvrđavu, ili ste samo putnik namernik, sada postoji još jedan granični prelaz između Srbije i Rumunije. Međutim, treba da znate da je ovaj granični prelaz, rečni.

Dakle, voziće vas trajekt čime je uspostavljen rečni saobraćaj na ovom delu Dunava između opštine Golubac i opštine Moldava Nova u Rumuniji. U opštini Golubac kažu da su pribavili saglasnost nadležne rečne kapetanije za registrovanje reda vožnje trajektne linije na Dunavu između Moldave Nove i Usija.

Što se tiče cene prevoza, od 20. januara 2020. godine svi koji žele da pređu ovaj prevoz trajektom platiće kao odrasli 3,5 evra u jednom smeru, odnosno 5 evra u oba smera. Deca i učenici u jednom smeru platiće 1,8 evra, a povratno 2,5 evra. Za studente cena je 2,5 odnosno 4 evra.

Što se tiče prevoznih sredstava, bitno je istaći da postoji cenovnik za bicikliste, verovatno zato što sa srpske strane, pored Golupca, prolazi Euro Velo 6 trasa odnosno staza, tako da bicikl s jednim putnikom košta 4 evra u jednom pravcu, odnosno 6,5 evra povratno, dok bicikl sa dva putnika košta 6,5 evra, odnosno 10 evra.

Ukoliko ste motorizovani u pravom smislu te reči, odnosno vozite motorcikl platićete evro skuplje u jednom pravcu u odnosu da ste se popeli biciklom, odnosno 5 evra, a povratak će vas stajati 7,5 evra ukoliko se radi samo o jednom putniku, dok je cena motorcikla sa dva putnika 7,5 evra u jednom pravcu, odnosno 11,5 u oba pravca.

Cena prevoza automobila sa putnicima iznosi u jednom pravcu 12,5 evra, odnosno 20 evra povratno, dok ukoliko vozite kampera sa putnicima cena prevoza je 19 evra, dok je povratna karta 30 evra.

Da biste se prevezli kombijem sa 9 osoba cena prevoza je ista kao i za kampera, što znači 19 evra u jednom pravcu i 30 u povratku, dok ukoliko kombi ima najviše 19 osoba cena je 23 evra u jednom pravcu, a 37,5 u povratku.

Za kamionete i kombije za prevoz robe cena je ista kao i za auto sa kamperom i obične kombije sa 9 putnika.

Polasci iz Moldove Nove su u 9:00 i 15:30 časova po rumunskom vremenu, dok su polasci iz Usija u Srbiji u 10:15 i 16:45 po srpskom vremenu, a brod koji će vas prevoziti zove se Baziaš 4.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker