NAGRADA U PRAVE RUKE: U Krivači grade novu školu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, obišao je radove na Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Krivači kod Golupca, koja se gradi od sredstava koje je ta opština prošle godine osvojila, zahvaljujući svojim građanima, u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2017“.

Ministar Ružić u Krivači

Ministar je rekao da je jedna od mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, odakle je i proistekla ideja o nagradnoj igri, ima za cilj da motiviše građane da uzimaju račune pri svakoj kupovini i da, tako, utiču da se 20% poreza ne ostavlja nesavesnim trgovcima i ugostiteljima, već da on bude usmeren na škole, bolnice, puteve.

„Upravo, danas u Golupcu pokazujemo gde završavaju sredstva koja država naplati od poreza.  Golubac je taj novac uložio u izgradnju osnovne škole, dok su ostale opštine, koje su prošle godine nagrađene kroz nagradnu igru Uzmi račun i pobedi, uložile u turističke info centre, dečija igrališta, potrebni ultrazvučni aparat i bebi vage, sređivanje arheoloških nalazišta i drugo“ rekao je ministar.

Ružić je podsetio da se i u ovom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ponovo nagrađuju lokalne samouprave čiji građani najaktivnije učestvuju u nagradnoj igri.

„Povećan je i fond sa 100.000 evra na više od 200.000, a umesto dosadašnjeg izbora od 5 opština, ovaj put nagradićemo najvrednijih 9 čiji građani budu najvrednosniji u skupljanju i slanju fiskalnih računa. Oni će na raspolaganju imati po 23.000 evra za realizaciju projekata opremanja i obnove objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana“ rekao je ministar i dodao da trenutno, svako u svojim grupama, vode Blace, GO Savski venac i Vranje.

VELIKI ODZIV 

Prošle godine oko 40 odsto građana učestvovalo je u nagradnoj igri sa preko 85 miliona računa, što je značajno doprinelo jačanju poreske kulture i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornost poslovanja za dobrobit celog društva.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker