ZA DEČIJI OSMEH: Održan prvi dečiji festival “Srce srbije u Velikom Gradištu” (VIDEO)

Udruženje “Plavo srce 012”, organizovalo je u petak 08. septembra, prvi dečiji festival “Srce srbije u Velikom Gradištu” u gradskom parku.

Foto: M. J.

Deca svih uzrasta od vtrića do srednjih škola, imala su priliku da se oprobaju u raznim sportskim disciplinama, muzičkim, kulturnim i zabavnim. Cilj festivala “Srce srbije u Velikom Gradištu” je promocija druženja i sklapanje novih prijateljstava među decom, učesnicima, kao i dalji podsticaj dece da svoju kreativnost, nadarenost, energiju i u buduće pretoče u književna dela, sportsku pobedu i umetnički rad.

Predsednik udruženja “Plavo srce 012” Marija Joneker kaže da je dečiji osmeh i sreća od neprocenjive vrednosti, ali da na žalost taj osećaj pojedini direktori škola još uvek nemaju i sputavaju decu da učestvuju na festivalima jer smatraju da to nije obavezno za decu.

– Na svu sreću zakon naše države i te kako podržava ovakve festivale i škole su u zakonskoj obavezi da sarađuju sa nama i udruženjima koja se bave dobrobitom dece. Iskreno se nadam da će se u buduće ugledati na direktore škola koji se vrlo rado odazivaju i učestvuju na našim festivalima jer deca sa ponosom predstavljaju njihove škole. Naši festivali se razlikuju od mnogih drugih manifestacija jer su humanog karaktera, ulaz je besplatan kao i učešće na festivalu i kotivacije kod nas ne postoje, samo motivacija dece i njihov osmeh da im na festivalu bude lepo i da ponosna i srećna odu kući. Ovom prilikom zahvaljujemo se Opštini Veliko Gradište i predsedniku Draganu Miliću koji nam je omogućio realizaciju dečijeg festivala “Srce srbije u Velikom Gradištu”, kao i svim divnim ljudima koji su svojim učešćem nesebično pomogli da deca budu srećna – navodi predsednik udruženja “Plavo srce 012” Marija Joneker.

Sledeći Festival udruženja “Plavo srce 012” održaće se u Požarevcu tradicionalno kao i prošle godine 30. oktobra 2023. godine, uz podršku grada, i, kako navode iz udruženja, biće puno novih lepih iznenađenja za decu, a za tačne detalje festivala javnost će biti blagovremeno obaveštena.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker