6. UZASTOPNI TRIJUMF: Crveno-beli ponizili Baskoniju u Španiji! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Baskoniju u Vitoriji u utakmici 19. kola Evrolige – 87:69 (25:15, 25:12, 20:22, 17:20).

Foto: Saša Pavlić

Tim trenera Dejana Radonjića još jednom je odigrao furiozno od početka do kraja i zasluženo naneo debakl domaćinu u dvorani “Fernando Buesa”.

Zvezda je zabeležila šestu uzastopnu, a ukupno 11. pobedu u Evroligi, čime se na petom mestu izjednačila sa Baskonijom i Panatinaikosom.

Takođe, treba znati da posle večerašnjeg ubedljivog trijumfa crveno-beli imaju bolji međusobni skor od Baskonije, koja je prethodno savladala srpskog šampiona u Beogradu 70:63, što bi moglo da bude značajno na kraju ligaškog dela takmičenja.

Zvezda je od starta utakmice dala gas do daske. Prepoznatljivo jakom odbranom, ali i preciznim šutem, uspela je da slomi snažnog rivala već u prvom poluvremenu. Na odmor se otišlo sa “plus 23” – 50:27. U prve dve četvrtine najjače su povukli Simonović sa 14 poena, Jović sa devet poena i pet asistencija i Volters sa sedam poena i tri asistencije.

U nastavku srpski predstavnik dugo nije spuštao ritam. Imao je i 27 poena prednosti tokom treće deonice. Međutim, u poslednjoj četvrtini Baskonija je iskoristila opuštanje gostiju. Istina, pobeda Radonjićevog tima se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje, ali je ekipa iz Vitorije zapretila da bi poraz mogla da svede na manje od sedam poena razlike, koliko je pobedila u Beogradu. Ipak, to se nije dogodilo.

Baskonija je u 34. minutu prišla na 58:70, ali kao i mnogo puta ove sezone, kada je trebalo slomiti rivala i staviti tačku na meč, pojavio se Simonović i trojkom povećao razliku na 77:60 u 36. minutu. Do kraja je šampion Srbije rutinski otaljao posao.

Simonović je meč završio sa 23 poena, Jović sa 18 poena i čak 12 asistencija, Kuzmić sa 11 poena i šest skokova…

Kod domaćina Larkin sa 16 poena i Tili sa 12 bili su bolji od ostalih.

Crveno-beli već u četvrtak nastavljaju takmičenje u Evroligi, u meču 20. kola dočekuju Panatinaikos.

“Velika pobeda. Znali smo da će utakmica biti teška, jer Baskonija ima ekipu sa jakim karakterom, a pritom su igrali dobro u poslednje vreme. Međutim, mi smo odigrali savršeno”, rekao je Simonović za TV Sport klub.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker