VELIKO GRADIŠTE: Inspekcija na terenu, zbog pronađenih lešina svinja u blizini sela Požeženo (FOTO)

U neposrednoj blizini sela Požeženo, kod Velikog Gradišta, obavlja se inspekcijski nadzor povodom informacije da su meštani tu otkrili leševe uginulih svinja.

dragan-milic

Sumnja se da se radi o svinjama sa farme “Ramski rit”, ali se ta informacija sada trenutno proverava. U opštini Veliko Gradište, kažu da i oni čekaju rezultate nadzora komunalne i veterinarske inspekcije.

lesine-svinja-veliko-gradiste-4

“Ja sam dao nalog inspekcijama da odu na teren i utvrde o čemu se radi. Koliko sam čuo, leševi su uklonjeni i teren je raščišćen. Ovako nešto može biti opasno po zdravlje građana, zbog neke eventualne zaraze. Ipak, sve će se znati kad inspekcije obave kontrolu i sačine izvaštaj”, izjavio je Dragan Milić, predsenik opštine Veliko Gradište.

Fotografije uginulih svinja pojavile su se na Fejsbuku, ali se za sada ne zna da li su zaista sa farme, ili su ih tu bacili neki meštani.

lesine-svinja-veliko-gradiste-5

Farma svinja “Ramski rit” od pre šest godina u vlasništvu je beogradske firme “Asprom”. U ovom kompleksu nalazi se i prostor za farmu junadi i fabrike stočne hrane. Kako su rekli u opštini Veliko Gradište, u “Ramskom ritu” trenutno radi samo farma svinja, a farma junadi i fabrika stočne hrane, kapaciteta 100 tona dnevno, tek treba da se pokrenu, jer se trenutno vrši obnova zapuštenih objekata.

asprom-farma-ramski-rit
AS-PROM: Farma svinja Ramski Rit

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker