PALA ODLUKA: REM zabranio predizborni spot SNS-a “Vučiću, pederu” (VIDEO)

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da “oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim”.

Po navodima REM-a, spot predsedničkog kandidata zabranjen je bez obzira što je u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

REM je naveo da je na osnovu reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije, utvrdio da se u predizbornom spotu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića na samom kraju spota u šest navrata čuje uzvikivanje sa stadiona: “Vučiću, pederu!”.

Kako je precizirano, takvim sadržajem je povredjena odredba člana 6. stav 3. Zakona o oglašavanju.

U spotu, posetioci kafića nazdravljaju i kažu: “U to ime!”, u pozadini se čuju sporni uzvici, dok predsednički kandidat uz osmeh odmahuje glavom, a gosti u kafiću uzvikuju “Eee!”.

Pružaocima medijskih usluga se zato nalaže da u roku od 24 sata obustave emitovanje navedenog spota, a svako dalje emitovanje predstavlja osnov za izricanje mera u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, piše u saopštenju REM-a.

Pritužbe REM-u podnela je organizacija “Da se zna”, 3. marta zbog emitovanja spota na Jutjub kanalu SNS-a, a 13. marta zbog emitovanja spota istog dana u 8.45 na RTS 1.

TPKNEWS/N1

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker