PRITVOR ZA POŽAREVLJANKU: Devojka mladića izbola nožem!

Policija je uhapsila Aeksandru P. (26) iz Požarevca, zbog sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo u pokušaju nad Milošem B. (30). Uhapšeni su i  M.G. (30), S.J. (24), M.M. i maloletna K.B, svi zbog učešća u tuči.

Ulica bratstva-jedinstva

Ovaj napad dogodio se u noći između 17. i 18. septembra, u ulici bratstva-jedinstva, u blizini bolnice, kada je grupa mladića i devojaka započela svađu, a onda i tuču. Prema rečima našeg izvora iz policije petoro mladića i devojaka, sukobila se sa Milošem B., najpre verbalno, razmenjući međusobno psovke i uvrede, a kasnije su počeli i fizički da se obračunavaju. – Njih petoro počeli su da udaraju mladića, koji se suprostavio njima i počeo da uzvraća udarce. Tuča je bila u punom jeku do trenutka kada je Aleksandra P. izvadila nož i njime više puta ubola Miloša u grudi i telo. Mladić je sa više ubodnih rana, sav u krvi, zapomagajući, pao na pločnik. Nakon njegovog pada svi učesnici u ekcesu se rabežali – priča naš izvor iz policije i dodaje da su policiju i hitnu pomoć pozvali stanari iz ulice, koji su ubrzo došli na lice mesta.

Povređeni mladić, koji je izgubio dosta krvi, kolima Hitne pomoći prebačen je u gradsku bolnicu, gde su mu konstatovane teške povrede, opasne po život. Aleksandra i ostali akteri tuče su ubrzo uhapšeni i, po isteku 48 sati policijskog zadržavanja, predati nadležnim tužilaštvima. Aleksandra je privedena Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu gde je, uz prisustvo advokata kojeg je sama izabrala, saslušana. Nakon saslušanja, doneto je rešenje o pokretanju istrage, gde se Aleksandra tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora. Njoj je određen pritvor do 30 dana, kako ne bi uticala na svedoke. Ostali akteri tuče u nadležnosti su Osnovnog javnog tužilaštva, jer je ono nadležno za krivično delo učešće u tuči, gde će se akteri saslušati, a nakon toga odlučiti o pokretanju istrage i o, eventualnom, određivanju pritvora.

Inače, kako su nam rekli u požarevačkoj bolnici, ranjeni mladić nalazi se i dalje u bolnici, na hiruškom odeljenju. – Mladić je po prijemu opserviran po proceduri i nalazi se u stabilnom stanju. Nije životno ugrožen i njegovo zdravstveno stanje se poboljšava. Povrede, koje je imao po telui i ekstremitetima su sanirane, i njegov oporavak ide redovnim tokom. U bolnici biće zadržan dok se potpuno ne oporavi – rečeno nam je u požarevačkoj bolnici.

Kako nezvanično saznajemo, povređeni mladić od ranije je poznat policiji, gde je hapšen i osuđivan zbog krivičnih dela vezana za drogu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker