DRUGI DAN VIMINACIUM FESTA: Glumac večeri Igor Damjanović

Druge večeri pozorišnog festivala „Viminacium mitovi stari i novi“ odigrana je predstava Antigona Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Detalj iz predstave Antigona/Foto: CZK

Žiri publike u sastavu Radomir Mirčić, Zoran Živković i Ljiljana Jelisavac doneo je odluku da za glumca večeri proglasi Igora Damjanovića koji je tumačio ulogu Kreonta.

Večeras je na programu predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Predstava će se odigrati u Areni arheološkog parka Viminacium, a početak je zakazan za 20 časova. U slučaju kiše program se premešta u prostor u Limesu, kapaciteta 200-250 ljudi.

Za ljubitelje pozorišta sa kupljenim ulaznicama organizovan je besplatan prevoz autobusom. Polazak je u 19 sati ispred hotela “Dunav”.

Za takmičarski deo festivala izabrano je pet predstava, Žiri publike će svake večeri dodeljivati nagradu za najboljeg glumca odnosno glumicu predstave. Završne večeri stručni žiri dodeliće dve nagrade, statuetu “Zlatna fibula” i nagradu za najbolju predstavu i glumca, glumicu.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker