PALI ZBOG MITA: Evo kako su uhapšeni pomoćnik gradonačelnika Požarevca i direktor Vodovoda (VIDEO)

Policija je uhapsila Mitra Karadžića (56), pomoćnika gradonačelnika Požarevca, i Vladimira Stojimirovića (45), odgovorno lice JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Screenshot

Takođe, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapšen je i Zoran Njegovanović (59), odgovorno lice u preduzeću

“Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Postoje osnovi sumnje da je pomoćnik gradonačelnika Karadžić u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Njegovanovića.

Sumnja se da je prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koju je sprovela Gradska uprava Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, izvršio nedozvoljenu službenu radnju.

Mitar Karadžić se tereti da je dostavio osumnjičenom Zoranu Njegovanoviću podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni Vladimir Stojimirović odgovorno lice u požarevačkom JKP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Njegovanovića u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Kako se sumnja, Stojimirović je po prethodnim instrukcijama Njegovanovića prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovor sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, dodaje se u saopštenju MUP-a.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close