Ovog vikenda, 21. tradicionalni SFAS u Kličevcu

Republička smotra sela Srbije u nadmetanju folklornih igara održaće se u naselju Kličevac u subotu i nedelju sa početkom u 20 časova.

Kličevac će tokom nastupajućeg vikenda biti domaćin 21. SFAS-a. Najbolji ansambli sela Srbije imaće prilike da u subotu i nedelju, 24. i 25. juna pokažu svoje umeće i veštine u folklornim igrama. Prema najavama organizatora, i ove godine prvog dana je predviđen defile učesnika, a potom i ceremonija otvaranja manifestacije.

Svoje učešće na ovogodišnjoj Smotri uzeće oko 500 učesnika iz desetak okruga, i to sledeća kulturno – umetnička društva: “Sveta Petka” iz Petke, “Bradarac”, “Osipaonica”, “Glogovac” iz Jagodine, “Radisav Nikčević” iz Miloševa, “Vuk Karadžić” iz Orašja, Dom kulture “Banat” iz Banatskih Karlovaca, “Branko Radičević” Novi Banovci, “Kolo” iz Obreža i “29. novembar” iz Starčeva.

Program obe večeri počinje u 20 časova. Nakon takmičenja nagrađuju se prva tri mesta, kao i najbolji igrač i instrumentalista.

Organizatori Smotre Savez amatera Srbije, Mesna zajednica Kličevac i Grad Požarevac ovom prilikom pozivaju sve ljubitelje narodnih igara i pesama, da ovaj vikend provedu uz ovu manifestaciju.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker