PRETE DA SE IZLIJU MLAVA I PEK: Republički hidrometeorološki zavod izdao novo hitno upozorenje

Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je hidrološko upozorenje o stanju reka na vodotokovima u Srbiji koje je posledica padavina tokom prethodnih dana.

Nabujala Mlava/Foto: D.N.

Prema ovom upozorenju RHMZ na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja – upozorili su iz RHMZ.

RHMZ je takođe objavio i prognozu voda za velike reke u Srbiji za danas, pa sve do kraja vikenda, prema kojoj će na više vodotokova vodostaj porasti za za čak pola metra.

– Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom manjeg i umerenog porasta naredna četiri dana. Na Tisi je vodostaj u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana – navode iz RHMZ.

Ističu da će vodostaj Velike Morave u porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana.

– Vodostaji na Dunavu i Tisi su u domenu srednje niskih, na Savi u domenu niskih i srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine – saopštili su.

(Tpknews.com/RHMZ)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker