JOŠ JEDNA POBEDA AKTIVISTA NA VIDIKU: Ana kaže – Ne želite Rio Tinto? Dobro, odlaze iz Srbije?!

Danas su održane nove blokade puteva u Srbiji, a dok su protestanti dobili ono što su tražili – povlačenje dva sporna zakona, nisu odlučili da prekinu sa blokadama sve dok Rio Tinto ne ode iz Srbije. Ako je verovati novim navodima premijerke, izgleda da će aktivisti i protestanti odneti još jednu ubedljivu pobedu.

Ilustracija

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je jutros uživo u jutarnjem programu da je Vlada Srbije blizu odluke da poništi sve dozvole sa Rio Tintom koje je sklopila prethodna vlast 2004. godine.

– Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo “ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze”…

– Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine. Da vidimo koliko se dodaje na dug koji su nam oni odavno napravili. Ovo je samo još jedan ceh. Isporučimo račun koji su oni napravili, da vidimo kako možemo to da platimo – rekla je premijerka Brnabić na TV Pink.

Ona je dodala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to.

– Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi – rekla je premijerka.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Ne stajmo dok i ovi ne odu sa vlasti a ne samo RIO TINTO. Ako dobiju izbore vratiće se i RIO TINTO a doći će i drugi. Vučić je svojim zaduživanjem prodao dobar deo Srbije a kada ovaj glupi narod što ga glasa to shvati e onda smo ga ugasili.

  2. Sledeći zahtev treba da bude smena kompletnog rukovodstva RTS-a. I u ovom slučaju pokazalo se da je Vučić velika kukavica

  3. Poništili bi oni ugovore sa Rio Tintom da nisu uzeli velike paruštine od njih, moraće da im vrate sve do zadnjeg dolara.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker