PRAZNIK SPORTA NA SREBRNOM JEZERU: Završeno Otvoreno prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu (FOTO)

Tradicionalno, petu godinu zaredom, na Srebrnom jezeru je održano Otvoreno prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu. Više od 200 učesnika iz Srbije, Rumunije, Grčke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, S. Makedonije, Slovačke i Ujedinjenjih arapskih emirata takmičilo se u distanci koja obuhvata 1,5km plivanja u mirnoj jezerskoj vodi, 40km bicikla i 10km trčanja.

Foto: Promo

Trka, u organizaciji sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta – Srpski triatlon i opština Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta, okupila je triatlonce u olimpijskoj distanci, ali i u sprint triatlonu i kompanijskoj štafeti, koja sve više dobija na popularnosti širom sveta.

– Pored državnog prvenstva, imamo i Evropski juniorski kup što ovo takmičenje dodatno bogati u odnosu na prethodne godine. Danas je ovde preko 300 takmičara, ljudi iz cele Evrope praktično, jedan praznik sporta u Velikom Gradištu na Srebrnom jezeru. Nakon ove trke, najavljujem premijerno trku u sprint distanci na Zlatiboru, biće to najreprezentativnija kratka triatlon trka u regionu i Evropi – , izjavio je Darko Savić, predsednik sportskog udruženja 11TRI.

Dušan Banović, predsednik Sportskog saveza Velikog Gradišta istakao je da svake godine trka sve više raste i postaje brend koji se sve uspešniji.

– Ovogodišnje takmičenje uticalo je dobro i na turističku sezonu, ne možete naći slobodan krevet na Srebrnom jezeru ovog vikenda. Događaj koji je važan kako za Veliko Gradište, tako i za Srbiju i Evropu – , dodao je Banović.

Pored prvenstva Srbije u triatlonu, na Srebrnom jezeru je održan i Evropski juniorski kup na kojem je učestvovalo preko 100 takmičara. U muškoj konkurenciji u aposlutnoj kategoriji prvi je na cilj stigao Vlad Adrian-Remzing iz Rumunije sa rezultatom 1:57:43 minuta. Ubrzo nakon njega, kroz cilj je prošao, srpski triatlonac Vladimir Danko osvojivši srebro i naslov vicešampiona uz rezultat 2:02:28 minuta. Bronzana medalja pripala je predstavniku Hrvatske Marku Ivančiću koji je zabeležio rezultat 2:05:48.

Foto: Promo

U nacionalnoj kategoriji, zlatnu medalju osvojio je Vladimir Danko ostvarivši vreme 2:02:28, srebro je pripalo Nemanji Ristoviću za rezultat 2:07:43, dok je treća mesto osvojio Filip Mićić sa rezultatom rezultat 2:09:22.

U olimpijskom sportu koji se i ove godine uklopio u lepote oaze Braničevskog okruga uspešno su se dokazale i triatlonke. Pobednički duh nije manjkao Lani Gavrilović koja je u apsolutnoj kategoriji osvojila zlatnu medalju ostvarivši rezultat 2:12:08. Srebrno postolje pripalo je Ruskinji Nataliji Simonovoj sa ostvarenim vremenom 2:30:19, dok je bronza otišla u ruke Zlatki Valčevoj iz Bugarske za rezultat 2:38:49.

Foto: Promo

U nacionalnoj kategoriji za žene, zlatnu medalju kao apsolutna šampionka osvojila je Lana Gavrilović sa rezultatom 2:12:08, državna vicešampionka je Vanja Rajčić, ostvarivši rezultat 2:47:05, dok je bronzu osvojila Anja Pantović sa vremenom 2:47:41. U kategoriji štafeta prvo mesto zauzeo je tim Omladinci 2:16:53, druga pozicija pripala je ekipi Back 2:28:00. U konkurenciji kompanijskih štafeta zlato je pripalo ekipi Tigar Tyres 2:16:04, srebro timu NIS 2 2:22:02, dok je bronza otišla u ruke timu Like a Bosch Black 2:27:01.

Olimpijski triatlon – Otvoreno prvenstvo Srbije na Srebrnom jezeru, prva je trka u ovogodišnjem kalendaru. Naredni događaj zakazan je za 29. jun – Otvoreno prvenstvo Srbije u sprint triatlonu na Zlatiboru, dok sve ljubitelje sporta koji je okarakterisan kao najbrže rastući u svetu, 15. septembra u Beogradu očekuje svojevrsno grand finale.

(Tpknews.com/Hot Sport)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker