PAO SRPSKI TROJAC U AUSTRIJI: Imali više laboratorija za uzgoj marihuane (FOTO)

Policija u Austriji uhapsila je trojicu Srba, starosti 22, 43 i 45 godina, koji su gajili marihuanu u veštačkim uslovima. Jeda od uhapšenih pokušao je da pobegne, te umalo kolima udario u policajku!

Foto: Screenshot/heute.at

Policija u Donjoj Austriji uspela je da uđe u trag srpskim dilerima koji su na devet lokacija otkrili laboratorije za veštački uzgoj marihuane.

– Prema rezultatima istrage, trojica muškaraca iz Srbije osumnjičena su da su kao članovi kriminalne organizacije upravljali sa ukupno devet zatvorenih objekata za uzgoj kanabisa u četiri stana u 20. i 16. Bečkom okrugu. Stanove su iznajmlili sa lažnim ličnim kartama – pišu austrijski mediji.

Kako su naveli istraga koju su sproveli istražitelji Državne kriminalističke policije pokazala je da je srpska kriminalna grupa, kako se navodi, upravljala objektima za uzgoj kanabisa najmanje od jeseni/zime 2021. godine.

– Dvojica osumnjičenih 22-godišnjak i 43-godišnjak bez prebivališta u Austriji, uhapšeni su 14. decembra 2022. godine, oko 13:30 časova u trenutku kada su napuštali jedan od stanova u Beču iznajmljen specijalno za uzgoj kanabisa – piše austrijski “Heute.at“.

Treći uhapšeni Srbin (45) pokušao je da pobegne policiji.

– On je bio u automobilu kada je ugledao policiju. Dao je gas i tom prilikom umalo udario policajku koja je intervenisala. Žena se spasila tako što je skočila u kanal. Policijska potera trajala je oko 40 minuta. Srbin je zaustavljen neposredno pre graničnog prelaza ka Mađarskoj – naveo je pomenuti austrijski medij.

U stanovima koje su korsitili policajci su pronašli ukupno 780 biljaka kanabisa, od kojih je većina bila spremna za berbu, i više od 1.000 grama već osušenih cvetova kanabisa. Pronađeno je i više od 5.000 evra.

Pored droge koaja je pronađena uhapšenim Srbima stavlja se na teret i krađa struje. Vrednost ukradene električne energije procenjena je na oko 89.000 evra. Trojica srpskih državljana na saslušanaju nisu priznali krivična dela za koja se terete. Po nalogu bečkog javnog tužilaštva, optuženi su privedeni u Bečkom zatvoru Jozefštat.

(Tpknews.com/Heute.at)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker