VUČIĆ APELUJE: “Ljudi, dajte da ih pohapsimo! Prijavite svakog lekara ko vam tražio mito!” (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji govorio je o merama za podsticaj nataliteta, gde je pozvao sve, pre svega roditelje, da prijave ukoliko im je za porođaj ili vođenje trudnoće, neko od lekara tražio novac, odnosno mito, kako bi državni organi reagovali i uhapsili te lekare.

Foto: Screenshot

Predsednik je najavio da će od 1. januara država Srbija za prvo rođeno dete davati 300.000 dinara jednokratne pomoći, umesto 100 hiljada dinara. Takođe, biće uplaćemo 100.000 dinara za drugo i treće dete.

Na pitanje šta će se, osim podsticajnih mera, uraditi na rešenju problema roditelja – “akušerskog nasilja”, koje znači da roditelji tokom trudnoće, ili za porođaj, moraju da plaćaju mito lekarima, Vučić je rekao da se lično nije suočio sa tim, da je za rođenje svakog deteta počastio babice i doktore pićem, ali da, ukoliko se to zaista dešava – takvi lekari treba da budu uhapšeni.

– Ljudi, pa ako imate dokaz, dajte, ko Boga vas molim, da uhapsimo te ljude! Ako imate dokaz da je neko tražio novac da bi porodio neku ženu, to je krivično delo, prijavite lice koje je to uradilo, to lice mora u zatvor. Molim vas, prijavite to – šokirano je rekao Vučić.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Pa zar nije on dozvolio da se doktorima da 300 evra koji se ne smatraju kao mito. Očito je zaboravio pa sad pred izbore obećava, laže i maže. Što ne reče da će da hapsi predsednike opština koji su mnogo veći lopovi. Tu bi ga narod podržao. Očito džaba plaća savetnike

  2. Lako je prijaviti ali je tesko dokazati i oni koji prijave ostanu obelezeni i uskraceni za lekarsku zastitu u toj ambulanti ili bolnici.
    Eto ceo grad zna ko trazi pare ko ima privatnu kliniku i ko je vec privodjen zbog toga pa i dalje radi svoj posao bez ikakvih smetnji i sa jos vecom zestinom

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker