POLJOPRIVREDNICI ČEKAJU ODGOVOR VUČIĆA: Od sutra blokada magistralnom puta između Požarevca i autoputa do ispunjenja zahteva

Udruženje poljoprivrednika “Stig” je nakon protesta koji je održan prošlog utorka zbog ograničenog izvoza pšenice i modela subvencija, najavili su za sutra 21. juna novu blokadu saobraćaja na magistralnom putu između Požarevca i autoputa, koja će prema najavama trajati sve dok se neko ne uključi u rešavanje njihovih problema.

Foto: Euronews/Nataša Jovanović/Facebook

Kako je kazao Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig”, protest će se sutra održati. Takođe, Savić je potvrdio da su sa Ministarstvom poljoprivrede započeli pregovore. Međutim, Ministarstvo poljoprivrede ne može da reši njihov problem pa su zbog toga pristali da im zakažu sastanak kod predsednika države, ali da li je zakazano ili ne, još uvek nemaju zvaničnu potvrdu za sada.

Savić smatra da je bitno da je nakon protesta došlo do reakcije od strane Ministarstva poljoprivrede.

– Kako su nam rekli Robne rezerve će u toku nedelje izaći sa cenom pšenice. Međutim, mi u ovom trenutku ne možemo da odustanemo od protesta, jer mi nemamo drugih metoda da se izborimo za naše probleme – kaže Savić.

Blokada puta će sutra krenuti ujutru i trajaće sve dok neko ne uđe u rešavanje problema poljoprivrednika.

Podsetimo, poljoprivrednici Braničevskog okruga su prošlog utorka održali jednočasovnu blokadu ulaza u Požarevac kako bi ukazali na svoje probleme i izneli zahteve koje imaju.

(Tpknews.com/S. Andrijana)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker