OSUĐENI DILERI DROGE: Za dilovanje heroina dileru iz Stamnice, kod Petrovca na Mlavi, tri godine zatvora!

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je presedavao sudija Zoran Janaković, a optužnicu zastupao zamenik Višeg javnog tužioca, Miroslav Vojinović, prvostepenom presudom osudilo je Stefana Stojkovića (27) zvanog Poleks iz Stamnice, opština Petrovac na Mlavi, na jedinstveno kaznu zatvora u dužini od tri godine i četri meseca, zbog krivičnoh dela puštanja u promet i držanja opojne droge.

Istom presudum osuđen je Milan Marjanović(29) iz Petrovca na Mlavi na četri mesece zatvora zbog držanja opojne droge(heroin). Njegov zemljak Tojkić Stefan(22) dobio je uslovnu kaznu od šest meseci zatvora u periodu od dve godine, zbog puštanja u promet opojnih droga.

Stojković je osuđen zbog toga što je Marjanoviću preko Tojkića prodao 0, 41 gram heroina. Zbog prodaje heroina dobio je tri godine zatvora. Pretresom njegovog stana pronađeno je 8, 7 grama heroina, i zbog držanja te količine droge dobio je šest meseci zatvora, pa  mu je sudsko veće Višeg suda zbog ta dva krivična dela odredilo jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i četri meseci zatvora. Marjanović je zbog posedovanja te količine droge koju je koristio za ličnu upotrebu dobio četri meseca zatvora.

Tojkić Stefan za krivično delo puštanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena minimalna kazna od tri godine zatvora, jer je posredovao između Stojkovića i Marjanovića, tačnije uručio pomenutu količinu droge Marjanoviću koju mu je Stojković dao, prošao je samo sa uslovnom kaznom od šest meseci zatvora  u periodu od dve godine. Tako blagu kaznu omugućila mu je zakonska mogućnost koja nalaže da onome koji odgovora za neko krivično delo, a koji pomogne da se u potpunosti rasvetli veće krivično delo, može da mu se oprosti kazna ili uslovno osudi, ali ne i da se se oslobodi optužbe. Tojkić je svojim svedočenjem pomogao da se rasvetli celokupni slučaj i  na taj način iskoristio tu zakonsku mogućnost, pa je osuđen na uslovnu kaznu, što znači da, ukoliko u naredne dve godine ponovi krivično delo zbog kojeg je optužen, biće upućen na izdržavanje kazne od šest meseci zatvora.

O eventualnom podnošenju žalbi na prvostepenu presudu požarevačkog Višeg suda Apelacionom sudu u Kragujevcu, Više tužilaštvo, kao i prvostepeno osuđena lica, odlučiće tek po dobijanju pisanog otpravka prvostepene presude.

TPKNEWS / M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker