U TRUDBENIČKOJ NAJVIŠE POSLA: Nakon pobede na izborima u Kostolcu, prioritet naprednjaka asfalt i toplovod

Nakon 2 juna ove godine, ako naprednjaci ponovo dobiju na izborima u Kostolcu, u što ne sumnjaju, na području Kostolca kreću sa realizacijom brojnih projekta u vezi sa unapređenjem infrastrukture.

Foto: Promo

Jedan od najvećih biće obnova i asfaltiranje Trudbeničke ulice, na deonici dugoj skoro 600 metara, od hotela do Partizanske. Nakon obnove kolovoza i zamene kanalizacije, ova ulica dobiće novi trotoar, biciklističku stazu i javnu rasvetu, a sve u roku od četiri meseca.

– Osim Trudbeničke, biće obnovljene i brojne druge ulice, u okviru programa letnjeg održavanja. Ovi radovi izvodiće se po fazama, a prva na redu biće naselje Kanal, Didino naselje i Kolište, u delovima gde je završena gradnja kanalizacione mreže – rekao je Serdžo Krstanoski, predsednik GO Kostolac.

Radovi na asfaltiranju izvodiće se na ukupno 18 lokacija, a njihov završetak planira se za period od oko dve godine.

U prvoj fazi, u Kanalu i Didinom naselju asfaltiraće se ulice Miloša Obilića, Desanke Maksimović, Ivana Kosančića i Stanoja Glavaša, a u drugoj ulice Ljubomira Simovića i Proleterske u Petki i Miloša Obilića i Franje Kluza u Klenovniku. U završnoj fazi u Kanalu i Didinom naselju asfaltiraće se i ulice Kralja Milutina, Svetosavska, Kolubarska, Vojvode Stepe, Đorđa Vajferta, Bazenska, Bate Živojinovića, Pavla Vuisića i Radoja Domanovića.

Osim na obnovi ulica, radiće se i na daljem širenju toplifikacione mreže prema Ostrovu.

Radi se o četvrtoj fazi toplovoda prema ovom naselju, u koju će biti uloženo 40 miliona dinara. Ukupna dužina planiranog toplovoda iznosi 5.400 metara, a sredstva neophodna za te radove procenjena su na 303 miliona dinara. Po završetku projekta, mogućnost za priključenje na toplovod dobiće oko 400 domaćinstava, jer će se, osim Ostrova, toplifikacija sprovesti i u prigradskim naseljima Plaža i Vinogradi.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker