EPS I ZVANIČNO AKCIONARSKO DRUŠTVO: Emitovano je ukupno 36,5 miliona akcija, nominalne vrednosti 10.000 dinara

Elektroprivreda Srbije je od utorka 18. aprila i zvanično – akcionarsko društvo. Kako portal N1 saznaje, emitovano je ukupno 36,5 miliona komada akcija, nominalne vrednosti 10.000 dinara po akciji.

Foto: A. Vasiljević

Po osnovu promene pravne forme iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, danas je u Centralni registar hartija od vrednosti upisano ukupno 36.510.509 komada akcija Elektroprivrede Srbije, nominalne vrednosti 10.000 dinara.

Prema ovome, vrednost EPS-a je 365,1 milijardu dinara, odnosno oko 3,1 milijardu evra. Akcije su u vlasništvu države.

Podsetimo, Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije usvojio je na sednici održanoj 4. aprila novi Statut, što je bio osnov da se to preduzeće transformiše iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo zatvorenog tipa, u stoprocentnom vlasništvu Republike Srbije.

Inače, radnici Rudarskog basena „Kolubara“ protestovali su juče u utorak u Lazarevcu jer su nezadovoljni zbog promene pravne forme Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. Inicijator radnog tela „Jedinstvo Kolubara“, koje je organizator protesta, Goran Perišić, rekao je da su najviše zabrinuti za radna mesta, ali i rasparčavanje Kolubare i EPS-a.

„Brine nas i što ćemo biti samo proizvođači a ne trgovci, tako bi i računi za struju skočili, ti koji trguju bi diktirali cenu struje“, rekao je Perišić.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker