“UMORNI” ODUŠEVILI LOZNIČANE: Pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca na Festivalu u Loznici

Nakon više od godinu dana zbog pandemije korone požarevačko pozrište „Milivoje Živanović“ učestvovalo je na nekom amaterskom pozorišnom Festivalu koji je organizovan pred određenim brojem gledalaca. Oni su u četvrtak gostovali u Loznici na 14-tom Festivalu glumačkih ostvarenja sa predstavom „Umornii“ Nebojše Romčevića u režiji Fuada Tabučića.

Razdragana loznička publika/Foto: M.V.

Pre ovog festivala požarevljani su učestvovali na pozorišnim festvalima u Leskovcu i Bogatiću koji su organizovani onlajn gde su ostvarili zapažene rezultate.

Nastup požarevljana sa velikim interesovanjem ispratila je loznička publika koja je, željna pozorišnih događaja odsutnih zbog poznatih razloga, ispunila je salu lozničkog Kulturnog centra do poslednjeg propisima dozvoljenog mesta (trećina sale). Na kraju predstave svoje zadovoljstvo prikazanim iskazali su frenetičnim aplauzom, što su glumci sa radošću prihvatili i sa nekoliko klanjanja im otpozdravili.

Od strane žirija publike za najboljeg pojedinca predstave proglasili su glumicu Natašu Rokvić koja je maestralno odigrala ulogu Rade. Ona je obraćajuči se publici nakon dobijene nagrade skromno rekla da je ceo ansambal zaslužan za njenu uspešno odigranu ulogu.

– Hvala ovoj divnoj publici na podršci koju smo dobili tokom i na kraju predstave. Hvala celom glumačkom ansamblu i svima koji su učestvovali da predstava „Umorni“ bude uspešna. Jer bez njih i njihovog doprinosa ni ja ne bi bila na nivou na kojem sam odigrala ovu ulogu – skromno je rekla glumica večeri i dodala da je po profesiji ekonomista a da joj je pozorište l igranje u njemu velika ljubav.

Inače, na kraju festivala stručni žiri izabraće i nagraditi najboljeg glumca i glumicu, kao i najboljeg glumca i glumicu u sporednim ulogama. Na takmičarskom delu Festivala učestvuju šest predstava iz čitave Srbije, a završnog dana pre proglašenja pobednika u njihovu čast, biće prikazana jedna profesionalna predstava nekog pozorišta iz Beograda.

Ni Bojan Nikolić jedan od viđenijih glumaca i organizator velike scene pozorišta „Milivoje Živanović“ nije skrivao zadovoljstvo što se konačno pred publikom počeli organizovati pozorišni festivali.

– Mnogo mi je drago što se publika vratila u pozorište. Nije isto učestvovati na festivalima onlajn i igrati pred publikom. Radujem se uspešnom nastupu u Loznici gde je publika prepoznala naš rad i nagradila velikim aplauzom, što će biti veliki podstrek za naš dalji rad – poručio je Nikolić.

On je dodao da sa predstavom „Umorni“ 20. Maja gostuju u Jagodini a šest dana kasnije u Petrovcu na Mlavi. Ujedno je najavio da njegovo pozorište završava rad na predstavi „Majstori, majstori“ i da će njena premijera, najverovatnije, biti početkom narednog meseca.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker