Svečani prijem za karatiste i najmlađeg “čitalića“ kod predsednika Milića (FOTO)

Predsednik opštine Velikog Gradišta, Dragan Milić, primio je karatiste KK “Šogun“ iz Carevca i Dragora Baljića, učenika OŠ “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, povodom nedavno postignutih uspeha na takmičenjima i smotri.

Predsednik Milić je naglasio da je sve veći broj dece koja osvajaju nagrade i visoka mesta na takmičenjima te da mu je zadovoljstvo da takav uspeh uvek i nagradi.

Ovom prilikom, mladi karatisti KK “Šogun“ pohvalili su se odličnim pozicijama na Balkanskom šampionatu u Fudokan-Šotokan tradicionalnom karateu održanom u Beogradu. U pojedinačnim takmičenjima za juniorke Kristina Marković osvojila je 1. dok je Aleksandra Perić osvojila 2. mesto. Pionirke, u sastavu Aleksandra Perić, Kristina Marković i Teodora Pantić, su u ekipnom takmičenju osvojile takođe 1. mesto dok su se dečaci, Bogdan Marković, Aleksandar Perić i Filip Radovanović, plasirali na 2. mesto Šampionata.

Na prijem su došli u pratnji trenera, Dragana Obretkovića, koji je s ponosom rekao: “Nagrade su došle u prave ruke“, ali i podsetio da Klub radi u teškim uslovima, a više učešća na turnirima znači i veće iskustvo te samim tim i bolje plasmane. Takmičari su u prethodnom periodu doneli preko 40 medalja. “Ostaviću dobre karatiste koji će voditi Klub“, dodao je on, najavivši svoje povlačenje.

Predsednik Milić je potvrdio da Klub mora da živi, svestan da, pored opštine, i roditelji veoma pomažu treninge i takmičenja te je, ovom prilikom KK “Šogun“ uručena nagrada od 40 hiljada dinara za opremu, a svim dobitnicima medalja knjige i slatkiši.

Najmlađi gost na prijemu, Dragor Baljić, stigao je s osvojenim 1. mestom na Međunarodnoj smotri čitalaštva “Čitalići 2017“ održanom u Mačkatu i ovo je prvi put da učenik prvog razreda dođe do takvog uspeha, kako je navela njegova učiteljica i mentorka, Nada Jevtić. Dragor za takmičenje pročitao 20 knjiga koje je kroz dnevnike prepričao, analizirao i ilustrovao, a tema su bili naši velikani, među kojima i Gradištanci Žanka Stokić, Vlastimir Pavlović Carevac i Miloje Vasić. Kako kaže, najveći podsticaj mu je bila – mama. Njemu i učiteljici predsednik je, takođe, uručio knjige na poklon, poželevši mu sve petice u školi i mnogo uspeha.

U ime svih, predsedniku se zahvalio direktor OŠ “Ivo Lola Ribar“, Dragan Mandić, čestitavši karatistima, sa željom da budu šampioni, Dragoru da bude još bolji, a njegovoj učiteljici da i dalje lepo prezentuje svoju školu i opštinu.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker