DIREKTOR, PRODUKT SNS: Okončan protest u PD Kostolac usluge, uvećan topli obrok za ceo burek od 150 dinara

Postignut dogovor između sindikalnih organizacija i direktora Dragoslava Đokića, dogovorili su se da topli obrok sa sadašnjih 50 dinara bude 150 dinara, imaće za jedan burek, a za pljeskavicu moraju da dodaju. Đokićeva plata je oko 130 hiljada dinara, a pojedini radnici imaju plate 29 hiljada dinara.

Dragoslav Đokić/Foto: Privatna arhiva

Naime, nakon 11 dana protesta sindikalnih organizacija, direktor Dragoslav Đokić je obavestio 17. oktobra pisanim putem sve radnike i sindikalne organizacije u preduzeću da je dobio odobrenje od Skupštine PD Kostolac usluge, i da će na sednici Skupštine koja će biti održana 27. oktobra 2022. godine, predložiti sledeće odluke:

Od 01. novembra 2022. godine svim zaposlenima u PD Kostolac usluge (radni odnos na određeno i neodređeno), uvećati zaradu za 5 odsto. Uvećanje toplog obroka sa sadašnjih 50 na 150 dinara. Svim službenicima obezbeđenja koji su angažovani na PP poslovima od 01. novembra 2022. godine, povećati naknadu sa dosadašnjih 31 hiljade na 40 hiljade dinara. I radnici koji su angažovani na PP poslovima u službi održavanja i službi higijene povećati naknadu od 01. novembra 2022. godine sa dosadašnjih 29 hiljada na 33.000 hiljade dinara.

Po svemu sudeći, ove odluke su jad i beda, pa i jedno čisto šibicarenje i kupovina vremena, jer i dalje pojedini radnici, primaju platu ispod zakonskog minimuma. Svima je jasno da je ovo još jedan u nizu pokvarenih poteza od strane direktora Đokića, da bi zamazao radnicima i sindikatima oči i ostao direktor sa svojom svitom. Posle ovakvih događaja, ako sadašnjeg direktora ne sklone, biće velika sramota za požarevačku vlast i njihove poverenike u Požarevcu.

Mada, iz pojedinih izvora, već se tiho traži najbolje rešenje za novog direktora PD Kostolac usluge, jer nikome ne treba ovakva bruka, pre svega požarevačkom SNS-u. A da sindikalne organizacije Sloga, Nezavisnost i Kostolac usluge nisu 11 dana protestovali ispred upravne zgrade, Đokić bi se pravio da je u preduzeću stanje sjajno i da je on najsposobniji direktor u Kostolcu.

Pitaju se mnogi. Ko ovog čoveka svih ovih godina štiti da na vrlo vešt način manipuliše sa sindikatima i radnicima, te da njegovi radnici imaju naknadu ispod minimalca.

Dragoslav Đokić, misli da mu niko ništa ne može jer je drug član SNS, a govori kako ga štiti partija i poverenici lokalnog odbora SNS. Nažalost, on ima za topli obrok, njegova plata je oko 130 hiljada dinara, koristi službeni auto 24 sata. Ćerku je preko partije zaposlio u EPS, i njemu je sve potaman.

Osim Đokića, treba skloniti i njegov tim – upravnika Marinu Tripković, koja je zaposlena preko njenog oca i SNS-a, brzo je napredovala u rukovodioca, a sada je direktorova desna ruka. Pomoćnika upravnika Dragana Simonovića koji skuplja radnike za mitinge SNS, napredovao je od običnog službenika obezbeđenja do rukovodioca, poseduje egzotičnu diplomu fakulteta i nada se da jednog dana preko napredne stranke postane direktor preduzeća, kako kažu radnici piši kad ga vidiš na radnom mestu, i šef obezbeđenja Dragan Pavlović Lipe, takođe je završio neku Višu školu i sada je veliki rukovodilac. Kada se ovi ljudi sklone zajedno sa Đokićem, preduzeće ima da procveta. Dosta je više političke trgovine i mešetarenja u PD Kostolac usluge, kažu ogorčeni radnici ovog preduzeća.

Kostolac usluge d.o.o. bavi se pružanjem usluga fizičko – tehničkog obezbeđenja i održavanjem higijene prostorija. Osnovano je 2004. godine u Kostolcu, procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS – a, i posluje sredstvima u državnoj svojini.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker