PODNETA JOŠ JEDNA KRIVIČNA PRIJAVA: Lepeza opštinskih zloupotreba u Velikom Gradištu, epizoda “NADRIPISARI”!

Brojni su načini na koje Naprednjački kadrovi pod vođstvom Dragana Milića koriste pozicije u opštini Veliko Gradište za lično bogaćenje. Jedan od načina je i Nadripisarstvo.

Dušan Perić, prvi sleva/Foto: Facebook

Članom 342. Krivičnog zakonika Republike Srbije regulisano je:

„Ko se neovlašćeno i uz naknadu bavi pružanjem pravne pomoći, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.“

Ova nelegalna aktivnost specijalnost je Dušana Perića, savetnika Predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića, koji ima samo srednju školu i nije pravnik, a koristeći funkciju koju ima neovlašćeno i uz naknadu pruža pravnu pomoć građanima, čime čini krivično delo NADRIPISARSTVA iz člana 342. Krivičnog zakonika Republike Srbije, za šta je kako saznajemo podneta i krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić angažovao je Dušana Perića po ugovoru kao svog savetnika, iako takva funkcija na nivou lokalnih samouprava nije predviđena Zakonom o lokalnoj samoupravi i za vršenje tog posla na upotrebu mu dao kancelariju na spratu, u zgradi opštine Veliko Gradište, a i finu platu takođe (oko 50.000 dinara neto).

Koristeći autoritet naziva svoje izmišljene i protivzakonite funkcije, kao i autoritet opštine Veliko Gradište u čijoj kancelariji sedi, Dušan Perić vara naivne, neupućene, mahom starije građane da može da im „završi“ razne pravne i administrativne poslove u Opštinskoj upravi, Poreskoj upravi, Republičkom geodetskom zavodu i drugim javnim službama, za te potrebe sastavlja im razne podneske (dopise, urgencije, molbe, žalbe, tužbe, ugovore i drugo), a za sve te svoje usluge uzima od građana novac.

Ovakvo ponašanje Dušana Perića traje u kontinuitetu od njegovog imenovanja za Savetnika predsednika opštine pa do danas, dakle najmanje tri i po godine, mada je Perić advokata i pravnika znao da glumi i pre dolaska na ovu funkciju. Ovi navodi su poznati svim zaposlenima u Opštini Veliko Gradište, a informacije o tome ima i sam Predsednik opštine Dragan Milić, koji tim povodom ništa ne preduzima.

Inače, zanimljiv je odnos Dušana Perića i Dragana Milića.

Ova dvojica su dugo bili u sukobu. Dušan Perić je stranke menjao što bi se reklo „kao čarape“ i bio je član skoro svih stranaka koje u Velikom Gradištu postoje (SPS, DS), a trenutno je član SNS-a. Dok je bio član prethodnih stranaka bio je poznat kao veliki kritičar Dragana Milića i znao je da ga čak i lično vređa psujući njega i njegovu porodicu. Nazivao je Dragana Milića „Firerom“, a prilikom pada Dragana Milića sa vlasti 2008. godine tražio je da se dovede pop da “osvešta” kancelariju u kojoj je MIlić bio, kako bi se iz nje isteralo “zlo“, a vampir (Dragan Milić) „probode glogovim kocem kako bi se osiguralo da se više nikad ne vrati.“

Ali eto, nakon svega toga njih dvojica su se ipak našli oko nekog zajedničkog intersa u SNS-u i evo ih sada u ulogama Predsednika opštine i Savetnika predsednika, zajedno jašu građane opštine Veliko Gradište i kao pravi vampiri piju im krv.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Sin u zatvoru osudjeni diler… Izašao na vikend pre dve nedelje i odmah se pobio…. Otac celog života glumi pametnjakovića, a u suštini mnogo glup čovek. I takvi su savetnici??? NIije znao sina da posavetuje, kamoli predsednika opštine.

  2. ma kakve su to lazi i budalastine,kako se usudjujete da vredjate,porodica Peric je licno iz mog sela koja u selu sluzi za primer i nemojte da lupate i pisete gluposti samo ja ipak mislim da je to vasa ljubomora i da biste zeleli na svaki nacin da se docepate vlasti zato vam je pametnije da sacekate izbore pa molicu lepo glasajte za koga mislite da vam je bolje a ne da vredjate i ponizavate kako vas nije sramota

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker