POSLE 20 GODINA: Uskoro novi prostor za učenike osnovne škole u Srednjevu i predškolce u Carevcu (VIDEO)

Rukovodostvo opštine Veliko Gradište, obišlo je radove na renoviranju i proširenju školskih objekata u Srednjevu i Carevcu.

U Srednjevu su u toku radovi na izgradnji dela nove, centralne škole OŠ „Miša Živanović“ dok je u  Carevcu završeno proširenje područne škole i Predškolske ustanove.

Izgradnja nove škole u Srednjevu započeta je pre dvadesetak godina, ali, zbog nedostatka sredstava, nije privedena kraju. Ove godine obezbeđena su dodatna sredstva od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u iznosu od 12 miliona i opštine Veliko Gradište od 1.4 miliona dinara koja su opredeljena za završetak levog krila škole. Ovim sredstvima biće uređena nova fiskulturna sala sa svlačionicama i učionice sa pomoćnim prostorijama, ukupne površine 1000 kvadratnih metara. Do sada su urađeni radovi na vodovodu i kanalizaciji, malterisanje, keramičarski radovi, električne instalacije i sanitarni čvor.

Završetak prve faze radova očekuje se 18. decembra, a Škola je za ostatak potrebnih sredstava aplicirala kod Ministarstva prosvete kako bi ovaj objekat naredne godine mogao da primi prve đake.

U Carevcu je privedena kraju izgradnja kotlarnice i proširenje dečjeg vrtića. Predškolci su do sada, zbog nedostatka prostora, vrtić pohađali poslepodne, a već u ponedeljak 14 mališana će krenuti u jutarnju smenu, u novoj učionici. Sredstva, u visini od 2,4 miliona dinara, obezbedila je opština Veliko Gradište.

Kako je rekao predsednik opštine, Dragan Milić, opština će izdvojiti i dodatnih 100 hiljada dinara za opremanje ove učionice, a sa Mesnom zajednicom Carevac, u planu je da se naredne godine uvede i centralno grejanje za čitav objekat.

“Naš je zadatak da ulažemo u decu jer je to najbolja investicija.“, potvrdio je Milić okupljenim roditeljima i prosvetnim radnicima.

Direktorka PU “Majski cvet“, Slavica Janković, uručila je ovom prilikom, zahvalnice predsedniku opštine, predsedniku MZ Carevac i direktoru OŠ „Miša Živanović“  koji su, kako je rekla, uradili veliki deo posla i pomogli rad odeljenja Predškolske ustanove u Carevcu.

Nove radove na školi u Carevcu najavio je direktor OŠ „Miša Živanović“, Dejan Rajković, pre svega na izradi elaborata energetske efikasnosti objekta, projekta grejanja, postavljanje izolacije na delu školske zgrade i zamenu dotrajale stolarije kao i kompletnu zamenu oluka, a radovi su planirani i u dvorištu škole.

U znak zahvalnosti za novu učionicu, mališani iz Carevca pripremili su gostima svečani program, a već od ponedeljka ovde će boraviti, učiti i igrati se.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker