Udruženje žena “Topolovčanke” na manifestaciji „Stiška posna trpeza“ (FOTO)

Kolo Srpskih sestara Požarevac organizovalo je desetu tradicionalnu dobrotvorno kulturno – obrazovnu manifestaciju izložbenog i takmičarskog karaktera posvećenu Božićnom postu pod nazivom „Stiška posna trpeza“.

Foto: Promo

Ovo je deseti, jubilarni skup posvećen Božićnom postu u organizaciji Mesnog odbora Kola srpskih sestara Požarevac, koji tokom ove godine obeležava 112 godina od osnivanja i 25 godina od obnavljanja rada.

Tradicionalna dobrotvorna kulturno – obrazovna manifestacija takmičarskog karaktera pod nazivom „Stiška posna trpeza“, priređena je u požarevačkom restoranu „Vitez“.

Program manifestacije obuhvatio je prezentaciju posne hrane, prezentacije o značaju posta u srpskoj pravoslavnoj veri i kulturi, izbor najlepše aranžirane posne trpeze i tradicionalnog posnog jela, uz prigodne nagrade.

Pored brojnih izlagača učešće su uzele i Udruženje žena “Topolovčanke” iz Topolovnika, koje se odazvalo i učestvovalo na ovoj tradicionalnoj kulturno-obrazovnoj manifestaciji takmičarskog karaktera, i naravno, zasluženo osvojile drugo mesto-najlepše aranžirane posne trpeze na “stiškoj” posnoj trpezi. Ovo predstavlja izuzetan uspeh za vredne domaćice iz Topolovnika koje su sa lakoćom pripremale slane i slatke specijalitete.

Kako je izjavila predsednica Mesnog odbora Kola srpskih sestara Požarevac msr Jasmina Živković, ovogodišnja „Stiša posna trpeza“ okupila je udruženja žena i asocijacije žirom Braničevskog i Podunavskog okruga, dok će kompletan prikupljeni prihod biti iskorišćen za pomoć najugroženijim pojedincima, učenicima i izbeglim porodicama – štićenicima Udruženja.

Veliku pomoć i podršku u organizaciji ove dobrotvorne manifestacije, uz brojne pojedince pružili su Braničevska Eparhija uz blagoslov episkopa dr Ignatija kao i Grad Požarevac.

TPKNEWS/M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker