PRESUDA VIŠEG SUDA U POŽAREVCU: 15 godina robije za ubistvo Radiše Milićevića (73) iz Popovca kod Velikog Gradišta

Veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, osudilo je na 15 godina zatvora Stojana Đorđevića (69) iz Požarevca, zbog ubistva Radiše Milićevića (73) iz Popovca kod Velikog Gradišta.

Ubijeni Radisa i njegovo dvoriste u Popovcu

Prijatelj okrivljenog, Jovica Stević (36) iz Požarevca, osuđen je na godinu i po dana zatvora jer mu je pomagao posle izvršenja krivičnog dela. Obojici optuženih izrečene su maksimalne kazne za krivična dela za koja su se teretili. Optužnicu za ubistvo zastupao je Miroslav Vojinović, zamenik višeg javnog tužioca. Ukoliko se nijedna strana ne bude žalila, prvostepena presuda postaće pravosnažna.

Ovo ubistvo desilo se 2. februara prošle godine, u dvorištu pokojnog Radiše, ispred kuće u kojoj je živeo sa suprugom Danicom (77). Okrivljeni je došao kod njega kako bi kupio prase, ali je pritom pokušao da ga prevari prilikom plaćanja, pa je došlo do fizičkog obračuna. Radiša je pružio snažan otpor, ali ga je napadač više puta ubo nožem i usmrtio, a onda pobegao. Identifikovan je i uhapšen tri meseca kasnije i određen mu je pritvor.

Kuca ubice Stojana Djordjevica u Požarevcu

Kako je u istrazi ispričala supruga pokojnog Radiše, 2. februara ujutru, oko 7 sati, kod njih je došao nepoznati čovek kako bi kupio prase. Radiša je u tom trenutku bio u štali, gde je hranio i muzao krave. Kako u kući nisu imali kantar, on je suprugu poslao u komšiluk da ga donese. Kad se vratila posle desetak minuta, zatekla je supruga kako leži u dvorištu u lokvi krvi, a kupca nigde nije bilo. O tome je odmah obavestila policiju, ali nije mogla da im kaže ko je dolazio da pazari prase, i ko je ubio njenog supruga.

Pokojni Radiša bio je vredan i pošten čovek i svi u selu su ga cenili. Zato su i bili zapanjeni zbog njegovog ubistva, jer su znali da se nikom nije zamerio, niti je bilo koga u nečemu oštetio. Okrivljeni Stojan ovaj zločin izvršio je samo par meseci nakon izlaska iz zatvora, gde je robijao zbog teškog ubistva jedne starije žene u Smederevu.

TPKNEWS/M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker