Podignuta optužnica protiv četvorice razbojnika

Više tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu, koju zastupa zamenik višeg tužioca Dragan Petrović, protiv Bojana Petrovića(47) iz Niša, njegovog sugrađanina Srđana Jašarevića(28), Milana Novakovića(38) iz Kruševca i, takođe, kruševljanina Vladana Pavlovića(38) za krivično delo razbojništva.

Svi oni, osim Pavlovića koji je u bekstvu, od avgusta meseca nalaze se u pritvoru. Pošto je Viši sud u Požarevcu prihvatio optužnicu vrlo brzo zakazaće se glavni pretres i počeće suđenje. Sva trojica razbojnika dobila su advokate po službenoj dužnosti.

Prema navodima iz optužnice četvorica razbojnika u avgustu ove godine ušli su u domaćinstvo supružnika Aleksandra i Olivere Stević u Poljani kod Požarevca, gde su se u štali tog domaćinstva sakrili.

– Oni su imali dojavu da supružnici imaju veću količinu deviza, pa su u štali sačekali domaćine da ujutru nahrane stoku. Kada su ušli u štalu odmah su ih napali motkama i udarali ih po telu i glavi. Tom prilikom teško su povredili Stevićevu suprugu polomivši joj nekolliko rebara i povredivši glavu. Domaćinu su udarcima naneli nekoliko lakših povreda. Kada su ih savladali oboje su vezali kanapom i preko usta im zalepili selotej traku – prepričava nam naš izvor navode iz optužnice.

Prema njegovim rečima, Bojan P. i Srđan J. Nakon što su savladali domaćine, ušli su u kuću gde su izvršili premetačinu, dok su ostala dvojica u kolima čuvali stražu i čekali da završe pljačku. – Ubrzo su izašli iz kuće sa jednom akt tašnom, misleći da nose bogat plen, pošto su imali dojavu da je u njoj 30. 000 evra. Međutim, prevarili su se jer se u tašni nalazio samo jedan escajg i nište više. Verovatno su imali pogrešnu dojavu ili su u brzini odneli pogrešnu tašnu – priča naš izvor.

Nakon pljačke kolima su se udaljili sa lice mesta gde su se kod jednog salaša u blizini sela razdvojili. Kruševljani Novaković i Pavlović su kolima otišli, dok su Petrović i Jašarević nakon što su ušli u salaš od domaćina ukrali dve bicikle i njima nastavili bekstvo. U međuvremenu oštećeni Stević je uspeo da se odveže i da pozove policiji i hitnu pomoć. Policija je brzo reagovala i uhapsila dvojicu razbojnika na biciklima. Ostala dvojica razbojnika otišla su u Kosovsku ulicu u Požarevcu gde je Pavlović imao stan koji je prijavio kao mesto boravišta. U tom stanu policija je uhapsila njegovog kompanjona Novakovića, dok je sam Pavloviuć uspeo da pobegne i za njim se još traga.

Svi optuženi su više puta osuđivani za razna krivična dela , a za krivično delo za koje se terete zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

TPKNEWS / M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker