NOVI KAMP: Predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić u poseti FK ”Selta” iz Viga u Španiji (FOTO/VIDEO)

Povodom potpisivanja novog sporazuma o prvim Seltinim letnjim fudbalskim kampom u Velikom gradištu u saradnji sa sa opštinom i domaćinima, FK VGSK. Dragan Milić, predsednik opštine, je posetio španski prvoligaški kraljevski fudbalski klub “Selta“ iz Viga.

Foto: Marta V. Convenio

Uspeh prvog zimskog kampa, koji je bio održan od 6. do 11. februara, dovelo je do potpisivanja novog sporazuma o prvim Seltinim letnjim fudbalskim kampom u Velikom gradištu ovog leta. Seltin letnji fudbalski kamp će se održati od 08. do 16. jula, gde će moći da učestvuju deca uzrasta od 4 do 17 godina. Potpisivanju su prisustvovali predsednik Karlos Mourino i  predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić.

Foto: Marta V. Convenio

Predsednik opštine Velikog Gradišta Dragan Milić je izrazio zadovoljstvo kontinuiteta ove saradnje sa Fondacijom fudbalskog kluba Selta iz Viga:

– Za nas je veoma važno obrazovanje dece, ne samo kao igrača, već kao ljudi za koje su takve aktivnosti od ključnog značaja za njihov razvoj. Pored zimskog kampa koji je bio veoma uspešan FK “Selta” je donekle postao deo našeg tima. Ohrabrujemo i pratimo njihov dobar fudbal, kao i prisustvo Radoja – kazao je Milić.

Foto: Marta V. Convenio

U međuvremenu na drugoj strani direktor Fondacije fudbalskog kluba Selta iz Viga, Herman Arteta bez čije podrške projekat ne bi bio realizovan, istakao je šta je sve do sada urađeno:

– Hvala vam što ste verni našoj filozofiji i metodologiji, a mi ćemo nastaviti i dalje da razvijamo ovu vrstu aktivnosti sa trenerima nižih kategorija koji su deo Fondacije fudbalskog kluba Selta iz Viga. Fondacija fudbalskog kluba Selta iz Viga, nastaviće i dalje da jača svoje međunarodno prisustvo u Velikom Gradištu kroz razvoj sportskih aktivnosti za mlade – , rekao je Herman Arteta.

Foto: Marta V. Convenio

Kroz ovaj projekat opština Veliko Gradište, koja već važi za posebnu sportsku, turističku i kulturnu destinaciju u Srbiji, počinje da razvija značajne aktivnosti vezane za “najvažniju sporednu stvar na svetu” pa će, pored poznatih i vrhunskih gradištanskih odbojkaša, rukometašica, košarkaša, džudista, karatista i veslača, i fudbalski svet opštine Veliko Gradište dobiti na značaju.

TPKNEWS/M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker